Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Pregovori o kupovini Željezare počinju u ponedjeljak

O kupovini nikšićke fabrike sa predstavnicima sadašnjeg vlasnika, turske firme Toščelik, tog dana pregovaraće nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, a u prisustvu ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurovića

Sudbina nikšićke Željezare Toščelik, čiji radnici protestuju u upravnoj zgradi, rješavaće se u ponedjeljak kada će u Podgorci biti održan sastanak, najvlja RTVNK.

O kupovini nikšićke fabrike sa predstavnicima sadašnjeg vlasnika, turske firme Toščelik, tog dana pregovaraće nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, a u prisustvu ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurovića.

“Predloženo je da razgovorima prisustvuju predstavnici radnika, a da li će to turski investitor prihvatiti, vidjećemo. U svakom slučaju zadovoljni smo što se napokon nešto pokrenulo u cilju razrješenja teške situacije u fabrici i smatramo da je za Željezaru ponedjeljak dan “D” “, rekao je jedan od predstavnika željezaraca Ivan Vujović.

Davidović je trenutno jedini zainteresovan za preuzimanje nikšićke fabrike u kojoj je Toščelik u martu prošle godine obustavio prozvodnju, a onda nedavno i odlučio da otpusti 229 zaposlenih i za rad u budućoj firmi za prodaju metala i rude, kako su preregistrovali Željezaru, ostavi 25 radnika.

Ogorčeni takvom odlukom metalurzi su prije desetak dana ušli u upravnu zgradu fabrike gdje danonoćno borave tražeći pokretanje proizvodnje i poništenje odluke o otkazima.

Izvorrtnk.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
12.06.2022-15:23 15:23

Daku je Bog naučio da pravi pare. Diploma Ekonmskog fakulteta, tu nije bitna. Vjerovatno je Daku Bog savjetova da kupi Željezaru, i da obrne malo kapital. Evo sad može uživo da primjena Božjih lekcija u biznis, a Daka je tu doktorira početkom 90-ih, kada je naglo od siromašnog ekonomiste u Željezari, posta močni investitor, sa parama za koje je ga je Bog naučio kako da ih napravi. Dobar je ovi novi ministar G. Đurović. Ma biće i njeg Bog učio kako se prave pare. A jes Božje čudo. Velike pare prave osobe, koje pojma o pojmu nemaju u strici. Bog… Pročitaj više »