Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavnici renomiranih medija iz Turske u posjeti Crnoj Gori

Riječ je o predstavnicima najpoznatijih turskih televizijskih kuća (CNN TURK, NTV) štampanih i elektronskih medija (Huriyet, Sbah, Aksam, Sozcu, Dunya) koji pripremaju reportažu o crnogorskoj ekonomiji

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić primila je danas delegaciju renomiranih medija iz Turske koji, u organizaciji Udruženja turskih privrednika “KATIAD“, borave u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Riječ je o predstavnicima najpoznatijih turskih televizijskih kuća (CNN TURK, NTV) štampanih i elektronskih medija (Huriyet, Sbah, Aksam, Sozcu, Dunya) koji pripremaju reportažu o crnogorskoj ekonomiji.

Direktorica NTO upoznala ih je sa turističkom ponudom Crne Gore, investicionim povoljnostima i aktuelnim trendovima koje bilježi crnogorski turizam, s akcentom na turistički promet sa tržišta Turske koji, u proteklom šestogodišnjem periodu, bilježi kontinuirani rast.

“Tokom prethodne godine Crnu Goru je posjetilo blizu 44.000 turista iz Turske koji su ostvarili preko 107.000 noćenja, što je za oko 13 odsto više u poređenju sa prethodnom godinom. Boljoj posjeti sa ovog tržišta, na prvom mjestu, doprinijela je dobra aviopovezanost dvije zemlje, svakodnevni letovi Turkish Airlines-a na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica, u periodu 31. marta do 26. oktobra, kao i letovi Montenegro Airlines-a na ovoj relaciji, u periodu od maja do oktobra”, saopšteno je iz NTO-a.

Radak Kukavičić istakla je da je, kada je u pitanju ovo tržište, potrebno raditi na tome da se turski turisti duže zadržavaju u Crnoj Gori, s obzirom na to da je njihovo trenutno prosječnno vrijeme zadržavanja oko 2,5 dana.

“U tom pravcu NTO će podržati organizaciju susreta i poslovnih radionica turističkih agencija iz Crne Gore i Turske kako bi se pripremili paket aranžmani atraktivni za turiste sa tržišta Turske”, poručila je ona.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve