Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik Upravnog odbora CUP-a Jovan Lekić, sekretarka Željka Radak Kukavičić

Glavni cilj CUP-a je da bude reprezentativni predstavnik poslodavaca i aktivan učesnik u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou, navode u saopštenju

Upravni odbor Crnogorskog udruženja poslodavaca, održao je krajem decembra svoju prvu sjednicu, saopšteno je iz Udruženja.

“Upravni odbor je analizirao privrednu situaciju u društvu kao i nivo marginalizovane uloge poslodavaca u kreiranju ekonomskih tokova i privrednog ambijenta, potvrdivši posvećenost ciljevima koji su utvrđeni na osnivačkoj Skupštini udruženja.

Glavni cilj CUP-a je da bude reprezentativni predstavnik poslodavaca i aktivan učesnik u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, članovi Upravnog odbora su istakli da će Udruženje biti na drugačiji način posvećeno zastupanju interesa poslodavaca u tripartitnim tijelima i radnim grupama u kojima se kreiraju ekonomski i socijalni propisi od važnosti za poslovanje preduzeća.

“U skladu sa članom 198. stav 3 Zakona o radu, tokom januara mjeseca, Udruženje će se zvanično obratitit nadležnom Ministarstvu ekonomskog razvoja za zahtjevom da izda bliže kriterijume za utvrđivanje reprezentativnosti udruženja poslodavaca, a sve saglasno zakonskoj regulativi, kako bi se u narednom periodu pripremila dokumentacija neophodna za utvrđivanje i provjeru reprezentativnosti predstavnika poslodavaca u tijelima koja učestvuju u socijalnom dijalogu.

Na sjednici je izabran predsjednik Upravnog odbora CUP-a , g-din Jovan Lekić, predsjednik NALL grupe, dok je za Sekretara CUP-a izabrana Željka Radak Kukavičić”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve