Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Poziv za zakup “Gornjeg Oboda” bio transparentan

Čitav proces Javnog poziva za davanje u zakup kompleksa "Gornjeg Oboda" od samog početka - od septembra prošle godine bio je transparentan, u skladu sa zakonom i po visoko postavljenim kriterijumima i nijesu tačne tvrdnje da nije bilo dovoljno vremena da se odbornici upoznaju sa predloženim ugovorom i dokumentacijom, tvrde iz OO DPS-a Prijestonice

Čitav proces Javnog poziva za davanje u zakup kompleksa “Gornjeg Oboda” od samog početka – od septembra prošle godine bio je transparentan, u skladu sa zakonom i po visoko postavljenim kriterijumima i nijesu tačne tvrdnje da nije bilo dovoljno vremena da se odbornici upoznaju sa predloženim ugovorom i dokumentacijom, tvrde iz OO DPS-a Prijestonice.

Ilustracija

Iz tog OO reagovali su na tvrdnje predsjednika Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice Cetinje Danila Mrvaljevića koji je kazao da DPS u tom gradu nastavlja antidemokratsku praksu.

Iz DPS-a navde da Mrvaljević zna da bi se odlaganjem rasprave o davanju u zakup kompleksa “Gornjeg Oboda” ušlo u proces blokade čitavog postupka što je, kako ocjenju, očigledno, bio njegov i cilj njegove partije.

Ističu da donošenje Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o davanju kompleksa “Gornjeg Oboda” u zakup na period od 30 godina, predstavlja čin kojim su odbornici Demokratske partije socijalista pokazali odgovornost prema gradu i njegovim građanima.

“Time smo pokazali da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz pojedinih projekata iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za kupovinu Oboda, jer je to jedna od velikih razvojnih šansi ovog grada”, navode iz OO DPS-a Prijestonice.

Oni poručuju da vođa lokalnih Demokrata, zna i da će, prema predloženom ugovoru, investitor platiti godišnji zakup od 660 hiljada eura i 10 odsto od godišnjeg neto profita, za prostor koji su do skoro bili spremni da izdaju i za jedan euro kako bi valorizovali njegovu vrijednost.

“Da će uložiti najmanje 10 miliona eura za prve dvije i po godine investicije i da će zaposliti 100 radnika, takođe za prve dvije i po godine ugovora. I ono što je najznačajnije u ovom trenutku je da se lokalna uprava kroz ovaj aranžman maksimalno zaštitila, jer u slučaju da ne dođe do potpisivanja ugovora do 9.aprila, bile bi aktivirane garancije od 400 hiljada eura naplative na prvi poziv, do čega vjerujemo neće doći”, dodaje se u saopštenju.

Ističu da su Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora donijeli odbornici kojima je interes građana Cetinja na prvom mjestu, a ne, kako su kazali, oni koji se bave politikanstvom i samo se deklarativno zalažu za njihovo dobro.

“To su kolege iz opozicije pokazale i ovoga puta kada su napustili skupštinsko zasijedanje, odbivši da raspravljaju i glasaju o ovom veoma značajnom dokumenti, pritom, znajući i sami da bi ga morali podržati”, navode iz DPS-a.

To što opozicija ne prisustvuje sjednicama lokalnog parlamenta i ne čita materijale, kažu, ne treba da bude problem Demokratske partije socijalista. Oni će, dodaju, te stvari morati objasniti biračima kada za to dođe vrijeme.

Iz Lokalnog DPS-a pozivaju Mrvaljevića da, kako su kazali, preispita svoje političke stavove i predloži ideju vezanu za razvoj Cetinja, ili pak da iznese stav o najvažnijim političkim pitanjima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve