Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Povoljan poslovni ambijent u Podgorici privlači sve veći broj investitora

Vuković je istakao da je Podgorica ekonomski motor Crne Gore, te da mu je zadovoljstvo što je evidentrno primamljiva destinacija za turske investitore

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turskoj, saopšteno je iz PG Biroa.

Sastanku su prisustvovali su Onur Topač, vlasnik Holdinga, Nikola Pejović, izvršni direktor kompanije Finveo, Anil Abbak, predsjednik Odbora direktora Finveo, sa saradnicom Edom Ertugrul.

Tom prilikom, Vuković je istakao da je Podgorica ekonomski motor Crne Gore, te da mu je zadovoljstvo što je evidentrno primamljiva destinacija za turske investitore.

“Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj budućoj saradnji na projektima za čiju realizaciju bi Podgorica bila idealno mjesto. U tom smislu, posebno je istaknuta važnost IT industrije, kao i potencijal alternativnih vidova prevoza poput električnih trotineta koji u značajnoj mjeri doprinose razvoju urbane mobilnosti u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da u Podgorici postoji povoljan investicioni potencijal, te da će u narednom periodu produbiti saradnju i aktivno raditi na omogućavanju realizacije brojnih projekata i investicija, koje će značajnoj mjeri uticati na razvoj Podgorice i Crne Gore.

“Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta će i u narednom periodu biti prioriteti gradske uprave u pravcu daljeg ekonomskog razvoja”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve