Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Povećano interesovanje investitora iz Njemačke

Interesovanje investitora iz Njemačke je u prethodnih par mjeseci značajno poraslo, što znači da ovu Vladu vide kao partnera koja je za kratak period, na svim međunarodnim adresama prepoznata kao Vlada sa nultom tolerancijom na korupciju

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sastao se danas sa njemačkim investitorima zainteresovanim za ulaganje u Crnu Goru. Sastanku je prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber i počasni konzul Crne Gore u Njemačkoj Volker Zeh.

„Interesovanje investitora iz Njemačke je u prethodnih par mjeseci značajno poraslo, što znači da ovu Vladu vide kao partnera koja je za kratak period, na svim međunarodnim adresama prepoznata kao Vlada sa nultom tolerancijom na korupciju”, naglasio je ministar.

Milatović je kazao da do sada u Crnoj Gori nismo imali dovoljan broj investitora iz Njemačke, upravo zbog korupcije koja je postojala godinama.

„Sada je situacija znatno drugačija i mi želimo da dovedemo nove investitore koji će otvoriti nova radna mjesta i zaposliti naše ljude. Investitori iz Njemačke su prepoznati kao kredibilni investitori, i oni su nam veoma važni, zato želimo da ih privučemo u što većem broju. Dolaskom investitora iz Njemačke, i ostali investitori iz Evrope će prepoznati Crnu Goru kao zemlju u koju je poželjno investirati”, kazao je Milatović.

On je naglasio da je „Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore članstvo u EU i Vlada intenzivno radi na ubrzanju pregovora i dostizanju cilja, a to je da bude dio EU porodice do 2025.godine. Takođe, sprovodi i brojne reforme u oblasti vladavine prava koje su ključne u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i borbe protiv sive ekonomije“, čime će se, kako je kazao, staviti na mapu svih velikih i ozbiljnih investitora.

Dodao je da će pridruživanjem EU Crna Gora stvoriti dodatne preduslove za privlačenje stranih direktnih ulaganja i da je želja Vlade da crnogorska ekonomija bude bolje povezana sa evropskom privredom, čiju okosnicu čini Njemčaka.

Ambasador Veber je kazao da Njemačka podržava Crnu Goru na putu ka EU, te da se interesovanje njemačkih investitora povećalo od dolaska nove Vlade po riječima ambasadora i kompanija za Crnu Goru, pogotovo od početka mandata ove Vlade koja je za kratko vrijeme pokazala da je siguran partner Njemačke.

Investitori su izrazili zadovoljstvo sastankom sa Milatovićem i onim što su od njega čuli o Crnoj Gori. Posebno interesovanje iskazali su za ulaganje u IT sektor, pametnu tehnologiju i prerađivačku industriju, ali i za ostale oblasti u kojima postoji potencijal. Oni su kazali da su u Crnoj Gori prepoznali zemlju velikih mogućnosti i potencijala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve