Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Potrošeno 23 odsto više struje u odnosu na novembar

Najviše električne energije, oko 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru preuzeli ukupno 251.780.796 kWh struje, što je za oko 23 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju, saopšteno je danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS.

Najviše električne energije, oko 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

“Očitano je ukupno 375.179 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, navode u CEDIS-u.

Ekipe Sektora za održavanje su u decembru 1.972 puta intervenisale na terenu.

Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 445.889 hiljada eura.

“Tokom decembra započeta je priprema projektne dokumentacije za izgradnju, oko milion eura vrijednog 10 kV postrojenja u trafostanici 35/10 kV „Centar“ u Podgorici. U toku je i priprema dokumentacije za izgradnju 11 objekata na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti preko 600 hiljada eura, od čega će najviše sredstava (175.000 eura) biti izdvojeno za izgradnju i uklapanje trafostanice 10/0.4 kV “Staro pazarište” u Nikšiću. Tokom prethodnog mjeseca privedene su kraju aktivnosti na realizaciji pet projekata na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti preko 180 hiljada eura”, dodaju u toj kompaniji.

Na distributivnu mrežu je tokom decembra priključeno 790 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.096 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 321 hiljada, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma”, zaključuju u CEDIS-u.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija struje, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 400.000 korisnika na području Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve