Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan Sporazum o saradnji između njemačkog poslovnog kluba u Crnoj Gori i Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća

Ovim Sporazumom strane su se usaglasile da će afirmisati saradnju između svojih članova, sarađivati u oblasti promocije privrednog partnerstva i raditi na realizaciji projekata od zajedničkog interesa

Danas je u Podgorici potpisan Sporazum o saradnji između Njemačkog poslovnog kluba u Crnoj Gori i Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća.

Strane potpisnice će razmjenjivati iskustva u pogledu saradnje, a u smislu stvaranja odgovarajućeg sistemskog ambijenta za nesmetano poslovanje svojih članica, naveli su potpisnici sporazuma.

Foto: ufcp.me

Ovim Sporazumom strane su se usaglasile da će afirmisati saradnju između svojih članova, sarađivati u oblasti promocije privrednog partnerstva i raditi na realizaciji projekata od zajedničkog interesa.

Crna Gora kao zemlja sa evropskom perspektivom ima odlične preduslove za investiranje i veće prisustvo privrednika iz Njemačke i Francuske, a ovaj sporazum je pravi podsticaj na konkretne ekonomske korake. Ove dvije zemlje predstavljaju stubove Evropske unije, pa Crna Gora ovim partnerstvom napreduje na svom evropskom putu.

Ispred Njemačkog poslovnog kluba sporazum je potpisala predsjednica Aleksandra Popović, a ispred Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća predsjednik Rajko Uskoković.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali Ambasadori Republike Francuske i Republike Njemačke u Crnoj Gori: gdin Kristijan Timonije i gdin Robert Veber.

Foto: ufcp.me
Foto: ufcp.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve