Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisani ugovori sa Agentima za posredovanje

Shodno navedenoj Odluci, Sekretarijat za razvojne projekte objavio je 3. januara 2019. Javni poziv za izbor agenata za posredovanje

Sekretarijat za razvojne projekte je Odlukom Vlade Crne Gore o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore („Službeni list Crne Gore“, broj 79/18) određen kao nadležni organ za sprovođenje Razvojnog programa prijema u crnogorsko državljanstvo radi investicija.

Shodno navedenoj Odluci, Sekretarijat za razvojne projekte objavio je 3. januara 2019. Javni poziv za izbor agenata za posredovanje.

Na Javni poziv je pristigla 21 blagovremena i jedna neblagovremena prijava, saopšteno je iz Sekretarijata za razvojne projekte.

Nakon ocjene ispravnosti prijava, Sekretarijat je 13. marta 2019. godine, donio Odluku da su prijave sljedećih podnosioca prijava ocijenjene ispravnim:

„APEX CAPITAL PARTNERS“ DOO Podgorica

„ARTON GROUP“ GmbH Austrija

„HENLEY & PARTNERS GOVERNMENT SERVICES“ LTD Jersey.

Sekretarijat je shodno Odluci pripremio Prijedloge ugovora o pružanju usluga Agenta za posredovanje u realizaciji posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koje je Vlada Crne Gore prihvatila i ovlastila Dejana Medojevića, sekretara Sekretarijata za razvojne projekte, da, u ime Vlade, potpiše ugovore, dodaje se u saopštenju.

Ugovori sa „ARTON GROUP“ GmbH Austrija i „HENLEY & PARTNERS GOVERNMENT SERVICES“ LTD Jersey su potpisani danas, dok će sa „APEX CAPITAL PARTNERS“ DOO Podgorica biti potpisan sljedeće sedmice.

“Potpisivanjem ugovora stvaraju se preduslovi za izdavanje licenci, odnosno izabrani agenti imaju obavezu da uplate u korist budžeta Crne Gore godišnju naknadu u iznosu od 50.000 EUR, nakon čega im se uručuje licenca, i samo kao licencirani agenti mogu obavljati svoju djelatnost u okviru ovog programa”, navedeno je u saopštenju.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve