Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan ugovor: Opština Bar podržala žensko preduzetništvo sa 35.000 eura

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je danas ugovore sa osam preduzetnica koje su na Javnom konkursu za žensko preduzetništvo ostvarile finansijsku podršku

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je danas ugovore sa osam preduzetnica koje su na Javnom konkursu za žensko preduzetništvo ostvarile finansijsku podršku.

On je kazao da Opština Bar drugu godinu zaredom pruža podršku ženskom preduzetništvu, i da su sredstva koje je lokalna uprava namijenila u iznosu od 35.000 eura najveća za žensko preduzetništvo u svim opštinama u Crnoj Gori.

“Opština Bar jasno potvrđuje da želimo da podržimo sve one koji imaju biznis ideju. Ovog puta podržali smo osam biznis planova sa ukupnim iznosom od 23.000 eura. Naš cilj je jasan – da zajedničkim snagama, kroz finansijska sredstva koja su opredijeljena iz Budžeta Opštine Bar, na sveobuhvatan način podržimo barsku privredu i ublažimo segmente već sada najavljene ekonomske krize kao posljedice pandemije COVID-19“, rekao je Raičević.

Odobreni biznis planovi su iz oblasti proizvodnje, socijalnog preduzetništva, turističkih usluga, zdravstva, ekonomije i zanatstva, dok se četiri biznis plana odnose na start-up. Realizacijom ovih biznis ideja predviđeno je otvaranje 13 novih radnih mjesta.

“Nastavićemo jednako posvećeno da podržavamo preduzetništvo u našem gradu. Glavna intencija biće da iznos sredstava koji ćemo tokom narednih godina opredijeliti budžetima bude još veći, čime ćemo generisati kreiranje novih radnih mjesta”, istakao je Raičević.

Preduzetnice koje su danas potpisale ugovore istakle su da je podrška lokalne uprave izuzetno značajna kao podsticaj za razvoj njihovih biznis ideja, i da im finansijska podrška u vidu bespovratnih sredstava značajno pomaže da pokrenu svoje biznise i realizuju ideje koje su prijavile na javnom konkursu.

Od 35.000, koliko je Opština Bar planirala za podršku ženskom preduzetništvu u 2020. godini, na prvom javnom konkursu raspodjeljeno je 23.000 eura. Preostali iznos sredstava biće raspodijeljen na drugom javnom konkursu koji će biti raspisan do kraja ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve