Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan sporazum, Kotor dobija turistički rizort vrijedan 300 miliona eura

U opštini Kotor danas su gradonačelnik Kotora Željko Aprcović, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak i izvšna direktorica kompanije Bigova Bay Branka Lazarević potpisali sporazum o realizaciji vrijedne investicije

U opštini Kotor danas su gradonačelnik Kotora Željko Aprcović, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak i izvšna direktorica kompanije Bigova Bay Branka Lazarević potpisali sporazum o realizaciji vrijedne investicije, turističkog kompleksa najviše kategorije u zahvatu Donjeg Grbljana, na području Bigova Trašte.

Branko Lazarević, Željko Aprcović

Ovim sporazumom počinje realizacija investicije čija je ideja začeta prije sedam godina.

“Lokalna samouprava je ponosna što će na ovom poslu imati respektabilnog investitora koji će da uloži velika sredstva od preko 300 milona eura, i za opštinu Kotor danas je veliki dan”, kazao je kotorski gradonačelnik.

Cilj realizacije ovog posla je dobijanje novog sadržaja koji će lokalitete Donjeg Grblja podići na puno veći stepen.

“Ova investicija će biti inicijalna kapisla za buduće investitore na ovom izuzetno atraktivnom prostoru”, kazao je Aprcović.

Skupština opštine Kotor je na sjednici 18. novembra 2019. godine donijela Odluku o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Kotor i Bigova Bay, čiji sastavni dio predstavlja danas potpisani sporazum.

Lokacija je infrastrukturno neopremljena, pa je investitor izrazio namjeru da, u skladu sa odredbama Zakona o planiranju prostora i izgradnju objekata, sam uloži sredstva  u izgradnju kompletne infrastrukture, do lokacije i na lokaciji, čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 28 milona eura.

Već početkom januara 2020. godine shorno dinamičkom planu krenuće se u realizaciju putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije.

“U narednom periodu i ostaje da iznađemo tehnička rješenje za kvalitetno elektro snadbijevanje od trafo stanice na Jugodrvu polaganjem podzemnog kabla i gradnjom nove trafo stanice za buduće turističko naselje što će lokalnom stanovništvu omogućiti kvalitetnije elektro snadbijevanje. Podatak da projekat u sebi sadrži stacionarne smještajne kapacitete u hotelu od preko 400 ležajeva i preko 700 ležajeva u vilama, dovoljno govori o tome da će veliki broj loklanoj stanovništva dobiti mogućnost radnog angažmana”, vjeruje Aprcović.

Ova investicija biće od velike koristi za građane Kotora i cijelu oblast, ali i za nas kao stranog investitora, poručio je Haim Ramon, predsjednik kompanije vlasnika Bigova Bay izražavajući spremnost da ulože stotine milona u ovaj prokat koji će imatio veoma važan efekat i na cijelu Crnu Goru.

Projekat će, po riječima Ramona, još više podići ukupnu turističku privredu.

Sporazum koji je danas potpisan se bavi infrastrukturom čiji će najveći dio biti za lokalno stanovništvo, a to su putevi, voda, struja.

“Ovdje smo da radimo zajedno, a ne samo radi naših benefita i ciljeva. Ni jedan korak se neće preduzimati bez odobrenja i blagoslova lokane vlasti“, poručio je Ramon.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve