Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Azerbejdžana

Delegaciju Crne Gore je predvodila ministarka ekonomije Dragica Sekulić

Druga sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju izmedju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžana  održana je  24 i 25. juna 2019. u Bakuu, u okviru  bilateralne posjete predsjednika  Vlade Crne Gore, Duška Markovića Azerbejdžanu. Istim povodom organizovan je biznis forum  crnogorskih i azerbejdžanskih privrednika, navedeno je u saopšenju.

Delegaciju Crne Gore je predvodila ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

”Kao rezultat rada navedene komisije potpisan je Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan, kojim su definisani konkretni modaliteti saradnje, u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao sto su: trgovina, investicije, industrija, energetika, saobraćaj, turizam, zaštita životne sredine, poljoprivreda, nauka, prosvjeta, rad i socijalno staranje”- navedeno je u saopštenju.

Tokom održavanja Mješovite komisije, ministarka ekonomije se sastala sa kopredsjednikom komisije sa azerbejdžanske strane, Sahil Babayevim.

”Izražavajuci zadovoljstvo usled prisustva velikog broja azerbejdžanskih investicija u Crnoj Gori, ministarka je istakla da u narednom periodu treba raditi na istraživanju potencijala za povećanje nivoa robne razmjene, koji još uvijek nije na zavidnom nivou. Sekulić je  pozdravila inicijativu kolega iz azerbejdžana da se u Crnoj Gori otvori Azerbejdžanska trgovinska kuca i istakla spremnost Crne Gore da sa Azerbejdžanom podijeli svoja iskustva i ekspertizu stečenu u procesu pristupanja Svjetskog trgovinskoj organizaciji”-zaključeno je u saopštenju.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve