Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstava rada i socijalnog staranja Crne Gore i Azerbejdžana

Ovim Memorandumom će se, kako je naveo, uspostaviti uspješni bilateralni odnosi u raznim oblastima koje su od zajedničkog interesa za dva ministarstva

Memorandum o saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Ministarstva rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan potpisali su ministar Admir Adrović i ministar rada i socijalne zaštite Republike Azerbejdžan Sahil Babajev.

„Crna Gora i Republika Azerbejdžan imaju prijateljske odnose i sadržajnu saradnju u mnogim oblastima od uzajamne važnosti, što potvrđuje i kontinuirani politički dijalog na visokom nivou naših dviju država. Ova saradnja se oslikava i kroz zvaničnu posjetu delegacije koju predvodim u ime Vlade Crne Gore najznačajnijim državnim institucijama Republike Azerbejdžana, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji između dvije države.

Ovim Memorandumom će se, kako je naveo, uspostaviti uspješni bilateralni odnosi u raznim oblastima koje su od zajedničkog interesa za dva ministarstva.

„U skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji naše države će sprovoditi zajedničke inicijative što će omogućiti razmjenu zakonodavnih i drugih relevantnih dokumenata iz oblasti rada, zapošljavanja i socijalne zaštite stanovništva, a samim tim će se unaprijediti rad u ovim oblastima“, dodao je Adrović.

On je naveo da će saradnja u oblasti aktivnih politika tržišta rada u skladu sa nacionalnim zakonodavstvima dvije države povećati kako mogućnost zapošljavanja tako i mogućnost stručnog osposobljavanja nezaposlenih lica.

Istakao je i predviđene zajedničke inicijative u oblasti pružanja socijalnih usluga, kao veoma bitan segment za saradnju.

„Smatram da je ovo tek početak uspješne saradnje između resornih ministarstava Crne Gore i Republike Azerbejdžan i raduje me da smo je ozvaničili ovim svečanim činom potpisivanja Memoranduma o saradnji“, zaključio je ministar Adrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve