Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Posjeta laureatima nagrada PKCG: Vrijeme je za konsolidaciju i solidarnost

Sagovornici su upoznati da Privredna komora ove godine za postignute rezultate nagrađuje po jednog kandidata iz reda preduzetnika/malih privrednih društava, zatim srednjih/velikih preduzeća, kao i kompaniju u ženskom vlasništvu, kao da se dodjela nagrada planira u novembru, za Međunarodni dan preduzetnika

Predsjednica Privredne komore Nina Drakić, sa saradnicima, posjetila je laureate godišnjih nagrada ove poslovne asocijacije – Industriju piva i sokova “Trebjesa” i Nikolu Milića, vlasnika-direktora Talija Company, koja u vlasništvu ima Casa Del Mare Small Hotels Group, saopšteno je iz PKCG.

“Sagovornici su upoznati da Privredna komora ove godine za postignute rezultate nagrađuje po jednog kandidata iz reda preduzetnika/malih privrednih društava, zatim srednjih/velikih preduzeća, kao i kompaniju u ženskom vlasništvu, kao da se dodjela nagrada planira u novembru, za Međunarodni dan preduzetnika”, navodi se u saopštenju.

Drakić je tokom razgovora u nikšićkoj kompaniji čestitala izvršnoj direktorici Sanji Ćalasan i njenim saradnicima Nagradu Privredne komore za društveno odgovorno poslovanje, uz ocjenu da ovo prestižno priznanje odlazi u prave ruke.

“S velikim zadovoljstvom čestitam nagradu koja je itekako zaslužena, s obzirom na to da Pivara Trebjesa već dugi niz godina realizuje aktivnosti kojima doprinosi društvenoj zajednici. Riječ je o kompaniji koja uspješno posluje, bez obzira na izazove s kojima se svi suočavamo”, kazala je predsjednica Privredne komore.

Podsjećaju da se, u Pivari „Trebjesa”, jednoj od najstarijih kompanija u Crnoj Gori, sa tradicijom dugom više od 125 godina, danas proizvodi osam pivskih brendova. Od 2012. godine, Trebjesa je dio velike svjetske kompanije Molson Coors Beverage Company i distributer devet svjetski poznatih piva, a odnedavno i pića van kategorije piva.

“Cijeneći korporativnu društvenu odgovornost kao instrument pozitivne promjene u poslovanju, Pivara Trebjesa aktivnosti usmjerava ka zajednici, i to u oblastima bezbjednosti u saobraćaju, zaštite životne sredine i donacijama, kao i ka zaposlenima. Izdvajamo platformu Nikšićko Green, akciju Rock & Recycle sakupljanja ambalažnog otpada, pivarino postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, novčane nagrade za studente specijalističkih studija Zaštite životne sredine Metalurško tehnološkog fakulteta, kampanju “Kad pijem ne vozim”, akcije davanja krvi kao i Family Friendly Enterprise sertifikat koji su zavrijedili”, navodi se u saopštenju.

Poseban osvrt sagovornice su tokom razgovora imale na aktuelnu ekonomsku situaciju u zemlji i šire.

” Izazovna vremena poput ovih zahtjevaju konsolidaciju, solidarnost i da, gdje god možemo, pomažemo jedni drugima”, kazala je izvršna direktorica Pivare Trebjesa, Sanja Ćalasan.

Razmotreni su glavni aktuelni izazovi sa kojima se srijeće privreda, sa posebnim osvrtom na to kako se oni odražavaju na kompaniju Trebjesa.

“Predsjednica Drakić je istakla da je Komora uputila Vladi predlog 12 mjera podrške privredi, uz najavu da će oni biti inovirani u skladu sa ekonomskim kretanjima i potrebama poslovne zajednice”, kazal aje Drakić.

Komora će se, prema njenim riječima, istrajno zalagati da se privredi olakša poslovanje i sačuva likvidnost kompanija.

Ćalasan ocjenjuje da je neophodan adekvatan sistemski odgovor na krizu, te da je Privredna komora uvijek prva adresa kada je riječ o unapređenju poslovnog ambijenta i podršci kompanijama.

Sastanak je okončan obilaskom pogona kompanije tokom kojeg su predstavnici Komore upoznati sa tehnološkim procesima u Pivari.

U razgovorima su učestvovali Vanja Lazarević, direktor Proizvodnje i logistike Pivare Trebjesa i Natalija Đordan, menadžerka korporativnih komunikacija.

Delegacija Privredne komore, u kojoj su bili i potpredsjednik Dragan Kujović i sekretarka Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Lidija Rmuš, posjetila je Kamenare, i u hotelu Casa Del Mare razgovarala sa vlasnikom-direktorom kompanije Talija Nikolom Milićem, laureatom nagrade za unapređenje menadžmenta.

“Definitivno zaslužujete Nagradu Privredne komore za unapređenje menadžmenta kao mlad čovjek koji postiže značajne uspjehe u hotelijerstvu i turizmu uopšte”, rekla je Drakić.

Nikola Milić je prvi „Casa del Mare” hotel otvario 2009. godine u Kamenarima koji iste godine dobija nagradu WILD BEAUTY AWARD za najbolji mali hotel na crnogorskom primorju, dok je hotelsku grupaciju formirao 2014. godine.

“Grupacija trenutno broji pet hotela u Bokokotorskom zalivu: boutique hotele „Casa del Mare Mediterraneo” u Kamenarima i „Casa del Mare Pietra” u Dobroti, zatim „Casa del Mare – Amfora” u Orahovcu, „Casa del Mare Blanche” u Bijeloj, i „Casa del Mare – Vizura“ u Dobroti. Svaki od hotela je jedinstven, sa posebnim karakterom, stilom i šarmom, visoko rangiran na svim online kanalima i sajtovima, dobitnik prestižnih nagrada u turizmu”, dodaje se u saopštenju.

Glavni moto grupacije i ključne prednosti koje je odvajaju od velikih inostranih brendova je gajenje tradicije, kulture i duha regiona pružajući tradicionalno gostoprimstvo i kompletno lokalno iskustvo svakom gostu.

Direktor Milić ističe važnost priznanja krovne asocijacije crnogorske privrede.

“Ova nagrada mnogo znači i predstavlja dobar “vjetar u leđa” za dalji napredak i razvoj naše kompanije”, kazao je Milić.

On je konstatovao je da je ljetnja sezona za njih bila dobra – mali hoteli koji čine njihovu grupu zabilježili su odlične rezultate, dok su u ugostiteljskom sektoru oni bili promjenljivi.

Smatra da je neophodno strateški razvijati crnogorski turizam, unaprijediti sistem evidencije posjetilaca po uzoru na neposredno okruženje i pojačati borbu protiv sive ekonomije.

Za razvoj crnogorskog turizma i ugostiteljstva smatra da bi bilo od velikog značaja dovesti Michelin u Crnu Goru čije ocjene bi značajno promovisale našu ugostiteljsku ponudu i podigle je na viši nivo luksuza. Pozvao je privrednike da više koriste međunarodne programe podrške, jer oni pružaju značajne benefite za razvoj poslovanja.

“Delegacija Privredne komore narednih dana će obići laureate nagrade u ostalim kategorijama – Zetagradnju i Hemosan (za uspješno poslovanje), Crnogorski Telekom (za inovativnost) i Fly Montenegro kao kompaniju u ženskom vlasništvu koja je postigla značajne rezultate u 2021. godini”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve