Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Portonovi turistički dragulj i vjerodostojna poruka važnim investitorima da je Crna Gora pravo mjesto za ulaganja

Radulović je rekao da One&Only Portonovi predstavlja primjer nenametljivog luksuza, savršeno ukljopljenog u ambijent i autentičnu mediteransku arhitekturu

Okrenutost Ministarstva vanjskih poslova konceptu ekonomske diplomatije podrazumijeva da svi diplomatski predstavnici promovišu turističke i investicione potencijale Crne Gore. Kao svojevrsne ambasadore možemo posmatrati i investitore koji su danas prisutni u zemlji. Svojim uspješnim projektima oni na najbolji način svjedoče da je Crna Gora dragulj Mediterana, ali i zemlja u kojoj su ulaganja u sjajne ideje kao što je One&Only Portonovi, dobrodošl, kazao je šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović posjetivši prvi rizort ovog ultra-luksuznog brenda u ovom dijelu Evrope, koji je kompanija Azmont Investments izgradila u Herceg Novom.

Radulović je rekao da One&Only Portonovi predstavlja primjer nenametljivog luksuza, savršeno ukljopljenog u ambijent i autentičnu mediteransku arhitekturu.

Kako je naveo, veoma je važna i činjenica da se pažljivim odnosom i poštovanjem socijalnog konteksta, ovaj projekat stopio sa gradom u koji je došao i u kome je rastao, kao i sa njegovim stanovništvom.

“Zbog te svoje vrline, ali i slike koju u dodiru sa planinama i bokokotorskim zalivom ostavlja u sjećanju posjetioca, on je kazao da na pravi način simbolizuje našu zemlju. Kao takav, dodao je, može predstavljati idealnog domaćina međunarodnim konferencijama kojima Crna Gora predsjedava, a koje okupljaju visoke zvaničnike zemalja učesnica tih inicijativa”, saopšteno je iz MVP.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments Rashad Aliyev istakao je da ga raduje što Vlade Crne Gore i Ministarstva u njenom sastavu prepoznaju značaj koji Portonovi ima za razvoj Boke i turističkih potencijala koje Crna Gora ima.

“Kontinuirana saradnja i zajednička promocija Crne Gore su od velikog značaja za dalji razvoj i unapređenje ponude koju imamo, te privlačenje gostiju koji će se vraćati Crnoj Gori bilo kroz posjete rizortu, hotelu ili marini – saglasili su se na sastanku. Aliyev je posebno istakao značaj Portonovog za razvoj i podršku lokalnoj zajednici kojoj su lojalan partner od 2012. godine kada je kompanija došla u Crnu Goru”, ističe se u saopštenju.

Tokom susreta u Portonovom, Radulović je informisao sagovornika da po procjenama Svjetske Banke, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija, crnogorska ekonomija bilježi snažan rast i da se očekuje oporavak svih ključnih indikatora u narednoj godini.

“Istakavši da je Crnoj Gori od strane Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC) dodijeljena međunarodna oznaka za sigurna putovanja, on je ukazao da upravo ova investicija vrijedna 900 miliona eura, govori da je Crna Gora bezbjedna destinacija za ulaganja. Na toj liniji, šef diplomatije je istakao da će planirane ekonomske reforme u sadejstvu sa daljim naporima Vlade na planu uspostavljanja vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, u značajnoj mjeri unaprijediti poslovni ambijent i učiniti Crnu Goru još privlačnijom destinacijom za investicije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
24.12.2021-16:44 16:44

Original “makai”Japanski snijezni majmun,brzo bananu za mr Djordjija,jer ode pud Orjen planine.