Poreska uprava pratiće regularnost rada obveznika tokom zimske turističke sezone.

Kako su kazali, pripremili su kapacitete svojih servisnih službi radi pružanja potrebne logistike i stručnih savjeta poreskim obveznicima, a izrađen je i Informator koji sadrži odgovore na najčešća pitanja, kako bi se olakšalo poslovanje privrednicima.

Pošto se tokom zime tradicionalno obilježavaju manifestacije zabavnog karaktera u periodu novogodišnjih praznika u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima, kao i bogata ponuda u zimskim turističkim centrima tokom sezone skijanja, to će aktivnosti Poreske Uprave biti intezivne, kako u sjevernoj regiji, tako i u primorskim opštinama i na teritoriji glavnog grada.

Naročito se to odnosi na one koji počinju biznis, obavljaju sezonsku djelatnost ili se bave ugostiteljskom djelatnošću I djelatnošću izdavanja privatnih smještajnih kapaciteta.

“Treba naglasiti i da će poreska inspekcija u narednim mjesecima pratiti regularnost poslovanja poreskih obveznika sa aspekta registrovanja djelatnosti, evidentiranja prometa i zapošljavanja radne snage, kod djelatnosti koje su prepoznate kao visokorizične i na osnovu rizika utvrđenog kod pojedinačnih poreskih obveznika, a sve u cilju suzbjanja sive ekonomije. Imajući u vidu navedeno, kao i najavljenu uspješnu zimsku sezonu, očekuje se da će najveći dio privrednika koji posluju u tursitičko-ugostiteljskom sektoru dobrovoljno poštovati poreske propise, te da će zimska turistička sezona opravdati fiskalni potencijal koji posjeduje, kroz uspješnu naplatu javnih prihoda koji se koriste za finansiranje infrastrukturnih potreba u državi”, kažu iz Poreske uprave.

Komentari

avatar