Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Poreska uprava: Od nepravilnosti naplaćeno više od milion eura

Svakodnevno oko 80 poreskih inspektora kontroliše privrednike na crnogorskom primorju. Od početka juna do polovine avgusta kontrolisali su više od tri i po hiljade pravih lica. Ono što je primijetno, kažu u Poreskoj upravi, jeste da poreska disciplina raste

Poreski inspektori su od početka ljetnje turističke sezone kontrolisali više od tri i po hiljade poreskih obveznika. Iz Poreske uprave za Novu M kažu da poreska disciplina raste.

Ilustracija

Svakodnevno oko 80 poreskih inspektora kontroliše privrednike na crnogorskom primorju. Od početka juna do polovine avgusta kontrolisali su više od tri i po hiljade pravih lica. Ono što je primijetno, kažu u Poreskoj upravi, jeste da poreska disciplina raste.

“Zaista nam je cilj da poreski obveznici regularno posluju, a ne da iste sankcionišemo odnosno kažnjavamo zbog uočenih nepravilnosti”, kaže Milica Vuletić.

Statistika pokazuje i da je manje poreskih obveznika kod kojih se ponavljaju prekršaji.

“Poreski inspektori su zbog uočenih nepravilnosti izrekli prekršaje na naloge kod oko 500 poreskih obveznika a ukupna novčana vrijednost istih je nešto više od milion eura. Tradicionalno poreska inspekcija neuočava nepravilnosti velike kada je u pitanju opština Tivat. U opštini Kotor se značajno povećava stepen poreske discipline i gdje rastu poreski prihodi. One opštine dje imamo poteškoća su opštine Bar i Ulcinj i naravno Budva”, istakla je Vuletić.

I ove sezone poreskim inspektorima pomažu i mladi visokoškolci, njih 80. Svi oni angažovani su kroz projekat “Stop sivoj ekonomiji”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve