Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Poreska uprava: Do 15. aprila podnijeti finansijske iskaze i prijave poreza na dobit

Rok za podnošenje finansijskih iskaza i godišnjih prijava poreza na dobit za 2019. godinu koji ističe 31. marta 2020. godine biće produžen za 15 dana, te će se blagovremeno podnijetim smatrati dokumenti dostavljeni do 15. aprila, saopšteno je danas iz Poreske uprave Crne Gore

Rok za podnošenje finansijskih iskaza i godišnjih prijava poreza na dobit za 2019. godinu koji ističe 31. marta 2020. godine biće produžen za 15 dana, te će se blagovremeno podnijetim smatrati dokumenti dostavljeni do 15. aprila, saopšteno je danas iz Poreske uprave Crne Gore.

Ilustracija

Ta odluka, pojašnjavaju, donijeta je bez obzira na činjenicu da Poreska uprava ima elektronski servis za dostavu finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit, a na osnovu inicijative Instituta certifikovanih računovođa koji ih je upoznao da će značajan broj lica zaposlenih u računovodstvu i knjigovodstvu koristiti pravo na odsustvo kao roditelj/staratelj, usvojilac ili samohrani roditelj djeteta koje nije starije od 11 godina, zbog čega će proces pripreme dokumenata u narednim danima biti usporen.

“Podsjećamo da se podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit u skladu sa zakonskim odredbama vrši isključivo elektronskim putem, a sva stručna i tehnička podrška prilikom upotrebe elektronskh servisa dostupna je u Odsjeku za elektronske prijave putem: e-mail adrese [email protected] ili putem telefona: 020 448 – 223, 020 658 084, 067 618 603 i 020 448 – 158”, naveli su u Poreskoj upravi.

Kako kažu, treba naglasiti da su poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje, te su obezbijeđeni preduslovi za nesmetano vršenje transakcija, odnosno izmirenje obaveze po osnovu poreza na dobit u zakonskom roku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve