Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Poljoprivrednici zadovoljni povećanjem premije na mlijeko, za te namjene izdvojeno 100 hiljada eura

Gradski menadžer Marjan Junčaj i šef kabineta gradonačelnika Nikola Mitrović razgovarali su sa mljekarima o efektima podrške i naglasili da će Glavni grad sa posebnom pažnjom pratiti njihov rad i truditi se da ih u mjeri mogućeg i ubuduće podržava.

Danas je održan drugi sastanak sa predstavnicima mljekara na teritoriji Podgorice, nakon što je krajem jula gradonačelnik Ivan Vuković razgovarao sa njima i saopštio da će Glavni grad pružiti podršku poljoprivrednicima i povećati premije u mljekarstvu, sa dotadašnjih 0,03 na 0,13 eura po litru. Za te namjene Glavni grad je izdvojio 100 hiljada eura, kako bi se sačuvao stočni fond kojim gazduje preko 80 poljoprivrednih proizvođača.

“Mljekari su iskazali zadovoljstvo jer im je Glavni grad pružio podršku u važnom trenutku, bez obzira na činjenicu, da je to obaveza resornog ministarstva, te da su zahvaljujući povećanju premija u mljekarstvu dobili vjetar u leđa da nastave sa radom i održe proizvodnju i uzgoj stoke u ovim složenim vremenima”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Gradski menadžer Marjan Junčaj i šef kabineta gradonačelnika Nikola Mitrović razgovarali su sa mljekarima o efektima podrške i naglasili da će Glavni grad sa posebnom pažnjom pratiti njihov rad i truditi se da ih u mjeri mogućeg i ubuduće podržava.

Kako su saopštili predstavnici mljekara su izrazili zadovoljstvo današnjim sastankom.

“Zadovoljni smo današnjim sastankom jer smo imali gotovo iste poglede na sve probleme koje imamo. Do nove godine će se nastaviti subvencije Glavnog grada za mlijeko, a od nove godine se nadam da će biti isto tako, jer je to jedini način da naša proizvodnja opstane“, istakao je Budimir Mugoša. On je naglasio da su ovakvi sastanci korisni, te da će mljekari učestvovati i pratiti javnu raspravu o nacrtu Budžeta za sljedeću godinu, gdje će iskazati svoj stav po pitanju tema koje su im važne, ali i uputiti korisne sugestije, dodaje se u saopštenju.

Takođe, kako su naveli na sastanku se govorilo i o drugim zahtjevima koji se odnose na modele unapređenja uslova za razvoj stočarstva kao i o tome da se premije sada uplaćuju direktno mljekarima, što nije bio slučaj ranije. Zaključeno je da je dosadašnja podrška bila od velike pomoći, te da će Glavni grad i u narednom periodu pratiti potrebe i probleme mljekara i u skladu sa mogućnostima adekvatno odgovoriti na njih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve