Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Poljaci zainteresovani za crnogorsko primorje i planine

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Varšavi

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, učestvuje na sajmu turizma “Ittf 2023.“, koji se održava u periodu od 16 – 18. marta u Varšavi.

Riječ je, kako je saopšteno iz NTO, o jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u turizmu, gdje se Crna Gora predstavlja posjetiocima objedinjenim ponudom, kako u segmentima odmora na plažama Jadrana, planinama, tako i bogatom gastronomijom. Tokom sajma, atraktivna turistička ponuda Crne Gore privukla je veliki broj posjetilaca koji su poručili da će “rado posjetiti našu zemlju”.

“Prije dvije godine sam posjetila Crnu Goru sa svojim suprugom i autom smo obišli čitavu obalu. Najviše mi se dopao Perast, gdje smo i dočekali zalazak sunca koji je bio predivan. To je nešto najljepše što sam ikad vidjela. Ove godine ću ponovo doći u Crnu Goru jer mi se zaista dopalo, ali ću ovog puta posjetiti planine i rijeke koje prošli put nismo stigli da vidimo”, kazala je jedna od posjetitelji sajma.

Štand je posjetio i otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Varšavi, Aleksandar Drljević sa saradnicom, koji kaže da su Poljaci “veoma zainteresovani za našu zemlju”.

“Poljska je država koja ima skoro 40 miliona stanovnika i mislim da to treba iskoristiti u narednom periodu. Moramo biti još više prisutni na ovom tržištu, jer je njihovo interesovanje veliko kako za ljetnje, tako i zimske odmore”, kazao je Drljević.

Nacionalna avio kompanija Air Montenegro koja je strateški partner NTO CG i poljska agencija “Rego Bis”, ocijenili su da je uspjeh prošlogodišnje saradnje rezultirao velikim interesovanjem za naše tržište i potrebom za boljom avio povezanošću Crne Gore i Poljske

“Ostvaren je veliki broj čarter letova, a uz Katovice planirano je pokretanje dodatne linije – ka Žešovu. Air Montenegro će ka Katovicama saobraćati jednom sedmično počev od 1. juna, dok će ka Žešovu letjeti od 15. juna, takođe jednom sedmično. Nadamo se da će ove dvije linije doprinijeti još boljoj posjećenosti, ali i dodatnoj promociji naše zemlje kao sjajne destinacije za odmor turista iz Poljske”, kazala je Tanja Babović ispred nacionalne avio kompanije “Air Montenegro”.

Foto: NTO CG

Ines Hodžić ispred turističke agencije “Gold Travel”, koja je strateški partner NTO CG, ističe da je šansa za nekim novim partnerstvima i saradnjom ove godine veća, jer su u planu nove čarter linije u toku ljetnje sezone. Prema njenim riječima, to agenciji “Gold Travel” daje veći prostor i mogućnost da se povežu sa novim agencijama i kontaktima.

Tokom sajma su predstavnici NTO CG, lokalnih turističkih organizacija i crnogorske turističke privrede održali brojne sastanke sa turističkom privredom Poljske, kao i njihovom nacionalnom avio kompanijom “LOT”.

Strateški partner NTO CG – hotelska grupacija “Budvanska rivijera” tradicionalno učestvuje na sajmu turizma u Varšavi, te ocjenjuju da iz godine u godinu bilježe rast broja dolazaka iz Poljske.

“Iz godine u godinu bilježimo rast broja dolazaka sa ovog važnog tržišta. Naravno da je uspostavljanje direktnih avio linija kao i promocija destinacije preduslov za bolje pozicioniranje i naše hotelske ponude. Očekujemo da je ‘Ittf 2023.’ dobra prilika da kroz B2B sastanke i poslovne susrete približimo našu ponudu i u konačnom da rezultiraju povećanjem turističkog prometa sa tržišta Poljske”, kazao je Marko Andrić ispred HG Budvanska rivijera.

Predstavnik LTO Budve, Dejan Kuljača ističe da je na sajmu predstavljena cjelokupna turistička ponuda budvanske rivijere, smještajni kapaciteti, avio povezanost, događaji, kao i prirodne ljepote Budve i njenog zaleđa.

“Prema podacima kojima raspolažemo, turisti iz Poljske su u godini za nama u Budvi ostvarili skoro 17 hiljada dolazaka i oko 83 hiljade noćenja. Primijetan je konstantan rast turističkog prometa sa ovog tržišta, koje je jedno od strateški važnih tržišta za turizam kako Budve, tako i cijele Crne Gore”, poručio je Kuljača.

Vd direktorice LTO Bara mr Nikoleta Nikčević, kazala je da vlada veliko interesovanje za kompletnu ponudu Bara. Prema njenim riječima, pored pasivnog odmora, turiste iz Poljske interesuju i drugi segmenti turističke ponude, kao što su kulturna dobra, vinarije, i hoteli sa 3 i 4 zvjezdice manjeg kapaciteta.

Imajući u vidu postojeće interesovanje poljskih turoperatora, te da trenutno preko 30 njih u svojim programima putovanjima nudi Crnu Goru, potom najavljeni redovni letovi od strane avio kompanija “LOT Polish”, “WizzAir” i “Ryaniar” iz Varšave, Gdanjska, Krakova, Žešova, Poznanja, Vroclava i Katovice ka Crnoj Gori, kao i naredne promotivne aktivnosti NTO CG, očekuje se da će se trend rasta turista sa ovog tržišta nastaviti.

Crnu Goru kao turističku destinaciju predstavljaju i strateški partneri NTO CG – nacionalna avio kompanija “Air Montenegro”, turistička agencija “Gold Travel” i hotelska grupacija “Budvanska rivijera”, lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja, hoteli “Park”, “Blue Kotor Bay”, kao i HG “Montenegro Stars”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve