Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
Rubrika:

POLITIČKI POKOJNICI NA OTVARANJU K7: Licemjeri skupljaju jeftine poene na projektu koji su htjeli da unište!

Dolazak bivšeg premijera i ministra na otvaranje žičare K7 predstavlja vrhunac licemjerja i nesojluka jer je pokojna Krivokapićeva vlada radila sve da sabotira ski-centre na Bjelasici, a da je bio u mogućnosti ''ekspert'' Jakov bi ugasio i Kolašin 1450 i Kolašin 1600.

Bivši crnogorski premijer, politički pokojnik Zdravko Krivokapić izmilio je danas iz rupe višednevnog skrivanja od javnosti u koju je, po svemu sudeći, svojevoljno pobjegao zbog letargije izazvane  skupštinskom odlukom o izglasavanju nepovjerenja njegovoj vladi.

Krivokapić i njegov vjerni politički evnuh kome pomaže u promociji partije u najavi, pseudoekspert Jakov Milatović, došli su danas na Bjelasicu da svečano otvore žičaru šestosjed koja će spojiti Ski centre Kolašin 1450 i Kolašin 1600.

Dolazak bivšeg premijera i ministra je potpuno razumljiv jer je u pitanju razvojni projekat od velikog značaja ne samo za Kolašin i sjever Crne Gore, već i za cijelu državu.

Da li se ”ekspert” Milatović obratio ovim riječima: ”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”

Međutim Krivokapić i Milatović su zaobravili da kažu da se K7 žičara otvara isklučivo zahvaljujući naporima bivših vlada, a da su oni na svečano otvaranje došli prije svega zbog političke promocije njihovog pokreta ”Evropa sad” koji planiraju da guraju u narednom periodu.

Licemjerje i nesojluk Milatovića

Ovaj postupak bivšeg premijera i ministra predstavlja vrhunac licemjerja i nesojluka jer je pokojna Krivokapićeva vlada radila sve da sabotira ski-centre na Bjelasici, a da je bio u mogućnosti ”ekspert” Jakov bi ugasio i Kolašin 1450 i Kolašin 1600.

Kakav će odnos, sada već bivše vlade, prema skijalištima na Bjelasici biti Milatović je eksplicitno najavio u obraćanju u Skupštini nakon što je preuzeo mandat.

”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”, kazao je Milatović u parlamentu nakon što je preuzeo funkciju ministra ekonomskog razvoja. Pogledajte VIDEO:

S obzirom da je Milatović prije samo nekoliko mjeseci maltene govorio da ski centre u Kolašinu treba zatvoriti, mora se konstatovati da je impoznatna doza bezobrazluka koju je ispoljio samim tim što se uopšte pojavio na otvaranju žičare K7.

Kontinuitet sabotiranja skijališta

Da napori Krivokapićeve vlade kada su u pitanju pokušaji urušavanja ski-centara u Kolašinu nijesu ostali samo na morbidnom izlaganju priučenog ”eksperta” Milatovića, najbolje govori nedostatak inicijative i rezultata u sprovođenju projekata koji su bili gotovo završeni.

Kako su kazali naši dobro upućeni sagovornici bliski odlazećoj vladi, jasno je da su ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić kočili finalizaciju važnih projekata, uključujući i spajanje dva skijališta.

Planirano je da žičara šestosjed počne sa radom na početku skijaške sezone, 01.12.2021. godine, ali je krivicom UO Skijališta Crne Gore i drugih odgovornih lica došlo do kašnjenja, tako da se žičara otvara pred kraj sezone.

Bivša vlada nije uspjela da poveže dva ski centra u Kolašinu, iako su građevinski radovi završeni još početkom decembra prošle godine.

Da su radovi na šestosjedu koji spaja Kolašin 1450 i Kolašin 1600 završeni, crnogorski ski-centar bi bio najveći konkurent regionalnim centrima kao što su Kopaonik koji ima 54 km staza. Kolašin je ove zime već trebalo da ima 45 km staza, da odlazeća vlada nije sabotirala povezivanje ski-centara.

Krivokapić i Milatović otvaraju projekat koji bi bio uništen da su se oni pitali

Uz to, naručenim tekstovima u reketaškom provladinom tabloidu, pojedine interesne grupe su po svaku cijenu željele da degradiraju i sabotiraju rad ski centara. Tu se prije svega misli na člana Odbora direktora Skijališta CG Zoricu Vojinović, koja stoji iza direktnog sabotiranja projekta povezivanja dva skijališta.

Blokirana izgradnja garaže i vodovoda

Treba takođe podsjetiti da je sada već bivša izvršna vlast blokirala izgradnju garaže za posjetioce zimskih turističkih centara na Bjelasici čime je nanijeta ogromna šteta građanima Kolašina.

U planu bivše Vlade Duška Markovića je bila izgradnja višeetažne garaže za potrebe svih turista koji posjećuju Kolašin, čime bi konačno bio riješen problem ogromnih gužvi na skijalištima. Takođe, izgradnjom parkinga direktnu korist bi imali građani koji bi svojim privatnim smještajima bili konkurentni smještajima na samim skijalištima.

Da je to ostvareno gostima bio omogućen lak pristup skijalištima čime bi bili riješeni svi problemi sa gužvama na putevima i stimulisao bi se razvoj zimskog turizma u Opštini. Međutim, zahvaljujući ”naporima” bivše Krivokapićeve vlade, ni od toga nije bilo  ništa.

Bivša vlada je takođe blokirala izgradnju vodovoda za potrebe ski centra,  čime je onemogućeno snabdijevanje vodom dva naselja i vještačko osnježavanje.

Ironija

Nakon svega što je navedeno prosto je nevjerovatno da se Milatović pojavio na otvaranju žičare K7.

Što se tiče bivšeg premijera, on je dokazao da je njegova vlada ili bila nesposobna ili da je za nečiji interes namjerno sabotirala razvoj ski turizma.

U svakom slučaju Krivokapića ne treba mnogo kriviti, jer šok od gubitka poluga izvršne vlasti, u  kombinaciji sa nadaleko poznatom tendencijom za dobrom kapljicom, vjerovatno je pomutila njegov i onako krhki sistem rasuđivanja. Pa je vjerovatno zaboravio da je došao da svečano otvori projekat koji je njegova vlada na sve načine sabotirala.

Što se tiče Milatovića, koji je otvoreno priznao da ne treba ulagati u ski centre Kolašin 1450 i 1600, indirektno napominjući da ih čak treba zatvoriti, ironično je da će baš otvaranje ovako važnog razvojnog projekta biti njegov zadnji važniji poduhvat kao ministra, makar u tehničkom mandatu.

U.P.A.

Najnovije

Iranska televizija: Iran lansirao raketu u svemir

Iranska državna televizija javila je juče da je Teheran lansirao raketu na čvrsto gorivo u svemir što je naišlo na kritiku Vašingtona uoči očekivanog...

Herceg Novi: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bivše supruge

Policija je uhapsila B.R. (47) zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu B.P. (47) u Herceg Novom, saopšteno je CdM-u iz OKC-a. Iz policije je navdeno da...

Krapović: Otvoreni Balkan je korak unazad, potrebna rasprava u parlamentu

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik te partije Dragan Krapović ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da je regionalna inicijativa ,,Otvoreni Balkan“ korak unazad za...

U saobraćajnoj nesreći na Brajićima poginuo mladić

Devetnaestogodšnji Đ.D. iz Podgorice, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata na putu Budva – Cetinje na Brajićima, saopšteno...

UŽIVO Zelenski: U napadu na Kijev ranjena djevojčica, državljanka Rusije

Ušli smo u 124. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski će danas na samitu G7 pozvati svjetske sile da pojačaju svoju podršku...

Najčitanije

Povezano

Pripadnici VCG sa kolegama iz UP i Crvenog krsta realizovali vježbu Zima 22

Pripadnici 1. Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, u saradnji sa kolegama iz Uprave policije i Crvenog krsta, realizovali su zajedničku vježbu "Zima 22", na...

Lakićević: Odlazeća Vlada na otvaranje žičare nije pozvala predstavnike lokalne samouprave

Odbornik Demokratske partije socijalista Nikola Lakićević kazao je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kolašin da se osjeća posramljenim što Vlada nije obavijestila lokalnu samoupravu...

RAZVOJNI PROJEKAT OD DRŽAVNOG ZNAČAJA: Svečano otvorena žičara K7

Žičara K7 koja povezuje skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600 na Bjelasici danas je svečano otvorena. Sadržaji kao što je žičara K7 potrebni su nam...

LIČNI INTERESI IZNAD RAZVOJNOG PROJEKTA Vojinović svojim zakulisnim radnjama direktno sabotira uspješno povezivanje skijališta

Spajanje dva skijališta, 1450 i 1600 u Kolašinu, preko žičare K7, koje treba da bude ozvaničeno u ponedjeljak je jedan od najvećih razvojnih projekata,...

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nonanan
14.02.2022-12:58 12:58

Stvarno su uzasni, sve sto valja su htjeli da pogase. A nicemu dobrom nijesu doprinjeli.

Evropa sad jednako nije dobra, samo pogledajte inflaciju.

Sara
14.02.2022-15:14 15:14

Mene je krivo..kako cetnici zloupotrebljavaju nasu Crnogorsku nosnju..

Nina
15.02.2022-04:05 04:05
Reply to  Sara

Zašto tebe zanima crnogorska nošnja kada si muslimanka ?

Jo Radan
14.02.2022-16:55 16:55

Treba sve najurit u Srbiju..

Nina
15.02.2022-04:06 04:06
Reply to  Jo Radan

Probaj, pa javi kako si prošao…Najurio je Vule vas Milogorce iz Srbije nazad u kamenjar.

Tihana
14.02.2022-17:01 17:01

Hahahaha sad tek čujem ovu kretenski izjavu o skijalištima na 2.000 metara