Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pokvario se iznajmljeni ,,airbus“

Kompanija je iznajmila ''airbus'', zajedno sa posadom, zaključno sa oktobrom ove godine.

Iz Er Montenegra su javili da se avion ,,airbus 320“ pokvario i da će biti van saobraćaja u narednih nekoliko dana. To će, vele, usloviti promjene u redu letjenja, kao i moguća kašnjenja.

“Kao odgovorna kompanija, kojoj su bezbjednost putnika, ali i efikasnost prioriteti, Er Montenegro u saradnji sa partnerima čini sve da se iznađe najbolje rješenje kako bi se prevezli svi putnici i realizovali planirani letovi uz što manja kašnjenja”, navodi se u saopštenju i dodaje da se normalizacija saobraćaja se očekuje sljedeće sedmice.

Er Montenegro počeo je 1. maja da koristi iznajmljeni Trade Air-ov ,,airbus A320“ registarskih oznaka 9A-BTH, a prvi let je bio za Ljubljanu. To je treći avion u floti Er Montenegra, koji je osnivačkim kapitalom države kupio dva ,,embrajera“, koje je prethodno iznajmljivao Montenegro erlajnz, sada u stečaju.

Kompanija je iznajmila ,,airbus“, zajedno sa posadom, zaključno sa oktobrom ove godine.

Ugovorom se Er Montenegro obavezao da će hrvatskoj kompaniji platiti 1.600 sati letjenja po cijeni od 2.400 eura po satu, bez obzira na to hoće li avion letjeti taj broj sati. Dakle, trošak zakupa je 3,8 miliona eura, plus troškovi smještaja i ishrane posade.

Avion je u maju letio svega 130 sati, što je duplo manje od ugovorenih 266 mjesečnih sati letjenja. Kompanija je prilikom iznajmljivanja saopštila da će ,,airbus“ koristiti za letove prema Cirihu, Tel Avivu, Lionu, Nantu, Katovicama, Jerevanu, Kairu i Rijadu. Za sada Er Montenegro nema letove prema Tel Avivu. Kairu, Rijadu, niti Katovicama.

Poređenja radi, lani je flota Er Montenegra, koju su činila dva ,,embrajera“, imala ukupno 1.200 sati letjenja, sa prosječnom popunjenošću kabina od 60 odsto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.08.2022-11:33 11:33

Direktorima i tako plata ne zavisi od poslovanja firme sve plaćaju građani…