Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

POGLEDAJTE Video o novoj žičari K7 u Kolašinu

Nova žičara K7 u Kolašinu predstavlja strateški izuzetno važan turistički projekat, jer će omogućiti povezivanje zimskih centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450, samim tim i znatno bogatiju ponudu za posjetioce Bjelasice

Ukoliko dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti očekuje se da bi nova žičara K7 u Kolašinu mogla biti spremna za puštanje u rad već ove zimske sezone. To je saopšteno iz Uprave javnih radova, koja je objavila kratak promotivni video o žičari.

Nova žičara K7 u Kolašinu predstavlja strateški izuzetno važan turistički projekat, jer će omogućiti povezivanje zimskih centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450, samim tim i znatno bogatiju ponudu za posjetioce Bjelasice.

“Njenim stavljanjem u funkciju skijaši će dobiti ukupno 45 kilometera ski staza, što će Kolašin i Bjelasicu svrstati na evropsku mapu atraktivnih turističkih destinacija”, podsjećaju iz Uprave.

Riječ je o šestosjedu, kapaciteta 2600 skijaša na sat, ukupne dužine oko 1,5 kilometara, u čiju je izgradnju i pripremu tehničke dokumentacije Vlada Crne Gora investirala blizu devet miliona eura.

Uprava javnih radova je u proteklih osam mjeseci intenzivirala aktivnosti na realizaciji ovog projekta, što je rezultiralo zadovoljavajućom dinamikom radova na terenu.

“Ukoliko dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti očekuje se da bi žičara mogla biti spremna za puštanje u rad već ove zimske sezone”, ističu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve