Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Pogledajte kako izgleda adaptirani hotel Zeta: ”Oživjećemo staru slavu simbola grada Danilovgrad”

Investitor je obećao i ispunio u prvoj fazi zaposleno je 25 radnika iz Danilovgrada

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi danas u posjeti Opštini Danilovgrad, gdje će sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević i lokalnim rukovodstvom obići adpatirani hotel “Zeta.

Adaptacija je povjerena društveno odgovornoj kompaniji Savana Sambic A.D, koja je u većinskom vlasništvu grupacije Savana, čiji je vlasnik uspješni biznismen i humanista Veselin Mijač, a u koju je uloženo 3.000 000  eura!

Pogledajte kako izgleda hotel:

Investitor je obećao i ispunio u prvoj fazi zaposleno je 25 radnika iz Danilovgrada.

Jedna od njih i Maja Antović koja će konačno dobiti prilliku da pronađe posao u svom gradu.

To je, kaže Antović, izuzetna prilika za sve Danilovgrađane, budući da već godinama u toj Opštini nijesu otvorena nova radna mjesta.

“U hotelu Zeta radim na poziciji recepcionerke. Smatram da je rekonstrukcija  hotela od velikog značaja za naš grad. Konkretno na mom primjeru, nakon završenog fakulteta nijesam imala priliku da se zaposlim u svom gradu. Tako da je ovo za mene odlična prilika, jer sam dobila mogućnost da radim u svojoj opštini i da više ne putujem van Danilovgrada zbog posla, a to mnogo znači”, kaže Antović za portal Dnevne.

Nikolina Kalezić jedna je od zaposlenih u hotelu Zeta.

“Imam višegodišnje iskustvo u radu na recepciji. Pozicija supervizora svakako sa sobom nosi veliki izazov i odgovornost koju sam sa zadovoljstvom prihvatila. Srećna sam i ponosna što imam priliku da radim u hotelu Zeta, koji je bio i ostao prepoznatljv simbol našeg grada.

Moja očekivanja su da prvenstveno obogatim svoje radno iskustvo i steknem nova znanja, vještine i kompetencije koje će mi biti korisne u daljem radu. Zadovoljstvo je biti dio tima tako renomirane kompanije i nadam se da ću uspjeti da dam lični pečat i doprinos u cilju što uspješnijeg poslovanja hotela Zeta”, kaže Kalezić.

Zoran Pavićević ima dugo radno iskustvo u ugostiteljstvu koje će rado podijeliti sa novim kolektivom u hotelu sa četiri zvjezdice.

“Radiću kao konobar u hotelu Zeta. Očekujem prijatan kolektiv, profesionalan odnos prema poslu, jer smatram da je to ključ uspjeha i očuvanja kultnog mjesta Danilovgrada, kao sto je hotel Zeta”, kaže Pavićević.

Za menadžerku hotela Ivanu Pajović, kako nam je kazala, prije svega izazov je postaviti i ispoštovati standard kakav se očekuje nakon što će hotel Zeta nakon toliko godina biti otvoren u novom ruhu.

“Luksuzno opremljen hotel koji na raspolaganju nudi 25 soba četiri apartmana, osim ugodnog boravka, sa restoranom koji je kapaciteta 120 mjesta u zatvorenom i 200 mjesta na terasi, sa odabranim menijem i izborom pića daje mogućnosti gastronomskog uživanja u potpuno novom ambijentu. Organizacija proslava i svadbi, takođe, povećava naš domen ponude.

Ponuda hotela je obogaćena i sa kongresnom salom, pa tako kongresni turizam stiže prvi put u Bjelopavlićku ravnicu.

“Kongresni turizam je ono što smo kao potrebu prepoznali za naš hotel i same najave pri pomenu nečeg takvog naišle su na oduševljenje brojnih renomiranih kompanija, čiji ćemo domaćini biti.

Ukoliko situacija sa pandemijom dozvoli i bude moguće da stranci dođu u našu lijepu Crnu Goru, procjene su dobre za vjerski turizam i ono sto naš hotel nudi, kaže Pajović.

“Kao neko ko se i lično bavio unapređenjem i vođenjem tura po Crnoj Gori, sigurna sam da je naš hotel upravo ono što je trebalo gostima u Bjelopavlićkoj ravnici, a na putu za manastir Ostrog.

U prilog nam ide izgradnja nove dionice puta Podgorica – Danilovgrad kao i naša mogućnost da nakon mnogo godina pružimo mogućnost kvalitetnog smještaja gostima, kako se njihov boravak ne bi svodio na jednodnevni što je ranijih godina bio slučaj”, kaže menadžerka hotela koja svim gostima poručuje:

“Dobro došli u novi hotel Zeta, koji će oživjeti njegovu staru slavu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
llucca
09.12.2021-10:13 10:13

odlično, Danilovgrad da postane mjeto za kongresni turizam!