Komunalni policajci i inspektori su podnijeli prekršajne prijave i jednu krivičnu nakon što su zatekli nelegalno eksploatisanje šljunka na Ibru u Rožajama i Limu u Beranama, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Foto: Arhiva

Kontrola crnogorskih vodotoka intenzivirana je tokom jula, nakon što je Vlada odlučna da riješi ovaj problem usvojila novi Akcioni plan za suzbijanje nelegalne eksploatacije rječnih nanosa iz vodotoka.

“U kontinuitetu se održavaju radni sastanci Koordinacionog tima na terenu, sa predstavnicima navedenih lokalnih samouprava, ali i svih nadležnih institucija, kako bi se primijenio najbolji model kontrole i efikasno otkrili i procesuirali svi koji budu zatečeni u koritima rijeka ili okolnom vodnom i poljoprivrednom zemljištu. Snažan obračun sa nelegalnom ekpsloatacijom biće nastavljen sve dok se ne riješi ovaj dugotrajući problem i u tom pravcu vjerujemo u nastavak podrške civilnog sektora i građana, posebno sportsko ribolovnih klubova”, saopšteno je iz resora.

Foto: Arhiva
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve