Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Podaci NTO: Popunjenost tokom juna 65 odsto iz 2019.

Ohrabruje da seoska domaćinstva koja nude domaću hranu, praktično su popunjeni do oktobra

Popunjenost kapaciteta tokom juna bila je 65 odsto u odnosu na isti period rekordne 2019. godine, s tim da su brojke rasle, kako je mjesec odmicao, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG istakla da su najave i očekivanja dobra, te da će tok sezone do kraja odrediti epidemiološka situacija u Crnoj Gori.

“Od nas zavisi kakvo će nam biti zdravlje i turistička sezona”, rekla je Tripković Marković, ukazujući na značaj poštovanja mjera i vakcinaciju.

Kazala je da svi gradovi na primorju bilježe dobru posjećenost, s tim da dominira Budva.

“Imamo jako dobru popunjenost u Ulcinju – 92 odsto od 2019. godine, na drugom mjestu je Tivat, tu su Budva, Herceg Novi, Bar… što se primorja tiče, u nekim trenucima je bilo opština koje su prelazile 100 odsto, ali to je bilo samo u određenim sedmicama”, istakla je Tripković Marković.

Žabljak je, pojašnjava, već prebacio polovinu turističkog prometa iz 2019-e, a i Kolašin je blizu.

“Ali sad u julu i avgustu počinje njihova sezona. Ohrabruje da seoska domaćinstva koja nude domaću hranu, praktično su popunjeni do oktobra. To je ponuda koju želimo da razvijamo”, istakla je direktorica NTO.

Kaže i da podaci sa aerodroma pokazuju da su svi letovi ka Crnoj Gori dobro popunjeni.

Budva konačno liči na Budvu iz normalnih okolnosti

Direktorica Turističke organizacije Budva Maja Liješević kazala je da je Budva centar turizma u zemlji i ove godine, jer ono što se dešava u metropoli turizma reflektuje se na cjelokupni turistički promet.

“Zaista, Budva ovih dana lični na onu Budvu iz normalnih okolnosti. Trenutno u Budvi boravi oko 22,5 hiljade turista. Polovina njih je u hotelskom, a polovina u privatnom smještaju”, istakla je Liješević u Jutarnjem programu TVCG.

Kad je u pitanju struktura gostiju, ona kaže da fale turisti iz Rusije, jer su oni tradicionalno ljubitelji Crne Gore.

“Dominiraju turisti iz regiona, prije svega iz Srbije. Kad je Budva u pitanju, oni učestvuju sa 25 odsto. Slijede turisti iz BiH, zatim Ukrajina, Izrael, te turista iz Kazahstana”, kazala je Liješević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve