Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Počelo asfaltiranje Jugozapadne obilaznice

Iz Glavnog grada je saopšteno da ova obilaznica predstavlja jedan od najvažnijih i najvrijednijih projekta koji se relizuje ne samo u Podgorici, nego i u Crnoj Gori

Kompanija Bemax, koja izvodi radove na izgradnji Jugozapadne obilaznice, danas je počela da asfaltira ovu saobraćajnicu.

Smanjiće se gužve na frekventnim saobraćajnicama u Podgorici (Foto: PG biro)

Iz Glavnog grada je saopšteno da ova obilaznica predstavlja jedan od najvažnijih i najvrijednijih projekta koji se relizuje ne samo u Podgorici, nego i u Crnoj Gori.

“Ona svojim značajem prevazilazi lokalni karakter jer predstvalja vezu dva važna međunarodna koridora – magistralnog puta ka Petrovcu i magistralnog puta ka Cetinju. Ova važna regionalna saobraćajnica, čiju izgradnju finansira Glavni grad, vrijedna je preko 15 i po miliona eura, a u okviru nje će se graditi i novi most na Morači”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Realizacijom ovog projekta, kako se navodi, smanjiće se gužve na frekventnim saobraćajnicama u Podgorici, ubrzaće se tranzitni saobraćaj i podstaći privredni razvoj u glavnom gradu Crne Gore.

Jugozapadna obilaznica osim saobraćajnog značaja ima i nezaobilaznu funkciju u radu budućeg sistema za prečišćavanje otpadnih voda zbog činjenice da predstavlja tačku spajanja tri glavne kolektorske cijevi koje vode do budućeg postrojenja, zaključuju iz Glavnog grada.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve