Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Počela izgradnja: Plav dobija trg vrijedan pola miliona eura

Bajraktarević je istakao uvjerenje da će izvedeni radovi biti visokog kvaliteta i da će se odvijati planiranom dinamikom, zbog čega vjeruje da se u narednih nekoliko mjeseci može očekivati završetak te, za Opštinu Plav, kapitalno važne investicije

Stanovnici Plava konačno će dobiti moderan i funkcionalan gradski trg, koji će značajno promijeniti izgled naše opštine i postati sinonim okupljanja i zajedništva, saopštio je predsjednik Opštine Mirsad Bajraktarević, povodom početka izgradnje trga na Racini.

foto: Plav

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Plav, investicija je vrijedna pola miliona eura.

Bajraktarević je istakao uvjerenje da će izvedeni radovi biti visokog kvaliteta i da će se odvijati planiranom dinamikom, zbog čega vjeruje da se u narednih nekoliko mjeseci može očekivati završetak te, za Opštinu Plav, kapitalno važne investicije.

Zadovoljan je što će lokalno stanovništvo dobiti novi infrastrukturni sadržaj, šetališnu zonu, kao i mjesto za druženje i okupljanje, nadajući se da će trg na Racini postati epicentar značajnih turističkih, kulturnih i društvenih dešavanja.

“Očekujemo da će gradski trg kao zajednički prostor i infrastrukturni projekat koji predstavlja zajednički interes svih Plavljanki i Plavljana u većoj mjeri povezati naše građane i podsticati njihov aktivizam i saradnju sa lokalnom samoupravom, a sve u cilju poboljšanja sveukupnih uslova života u Plavu, čemu smo kao nova lokalna uprava u potpunosti posvećeni. Vjerujem da to naši građani prepoznaju”, naveo je Bajraktarević.

Predsjednik Opštine je posebno izrazio zadovoljstvo dinamikom realizacije kapitalnih investicija na teritoriji Plava, ističući da se trenutno, osim na gradskom trgu, izvode radovi i na strateški važnoj saobraćajnici Plav – Vojno selo – Gusinje, na dijelu Prnjavorske ulice, saniranju neuređenog odlagališta otpada u Komarači, kao i nasipanje puta ka Hridskom jezeru koje realizuje NVO „Prijatelji Plava“ uz podršku Opštine.

Ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav-Vojno selo-Gusinje.

Ukupna vrijednost navedenih investicija, koje realizuje Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova, u saradnji sa Opštinom Plav, iznosi više od šest miliona eura.

Osim toga, Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu i sportskih terena OŠ „Hajro Šahmanović“.

“Realizacijom svih ovih projekata ćemo podići kvalitet ukupne infrastrukture na mnogo veći nivo, nego što je to bio slučaj do sada. Želim da istaknem da nam Vlada Crne Gore u kontinuitetu pruža punu podršku, a uvjeren sam da će se dobra saradnja, koja rezultira neprekidnim radom na razvoju naše opštine, nastaviti i u narednom periodu”, zaključio je Bajraktarević.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve