Četvrta sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske održana je juče i danas u Sofiji, shodno Sporazumu o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske.

foto gov.me

Crnogorsku delegaciju predvodio je državni sekretar Ministarstva ekonomije, Nikola Vujović, dok je delegaciju Bugarske predvodio zamjenik ministra energetike, Žečo Stankov.

“Cilj održavanja sjednice navedene komisije je razmatranje konkretnih modaliteta za produbljivanje saradnje u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao što su: trgovina, investicije, industrija, mala i srednja preduzeća, nauka, tehnologija i inovaciije, energetika, turizam, poljoprivreda i šumarstvo.

Tokom komisije je ustanovljeno da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u cilju rasta obima trgovinske razmjene i investicija, te će se u narednom periodu zajednički raditi na identifikovanju novih razvojnih šansi i razmjeni informacija o potencijalnim investicionim projektima”, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Kao rezultat rada i konstruktivnog dijaloga, u Sofiji je danas potpisan Protokol četvrte sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju izmedju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske.

Planirano je da se naredna sjednica Mješovite komisije održi u Podgorici, shodno potpisanom Protokolu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve