Po nalogu premijera Duška Markovića Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu ove Vlade.

Duško Marković

Spisak funkcionera sa podacima o dodijeljenim stanovima i kreditima nalazi se na portalu Vlade Crne Gore – podportalu Generalnog sekretarijata Vlade, u dijelu Slobodan pristup informacijama-Komisija za stambena pitanja – Dodijeljeni krediti i stanovi.

Na spisku se nalazo 96 državnih funkcionera među kojima su Dragoljub Drašković predsjednik Ustavnog suda Crne Gore koji je dobio stan od 109 m², Kemal Purišić ministar rada i socijalnog staranja koji je po povoljnim uslovima kupio stan od 92 m². Zatim na spisku je i Osman Nurković ministar saobraćaja i pomorstva ( stan od 90 m²), kao i Damir Šehović ministar prosvjete (stan od 89 m²).

Podsjećamo Marković je prošlog mjeseca, tokom Premijerskog sata u Skupštini, obećao da će objaviti podatke o stanovima i kreditima funkcionera, koji su shodno odluci Komisije za stambena pitanja bili označeni stepenom tajnosti.

On je tada kazao da nije riječ o dodjeli besplatnih stanova bez osnova, bez reda i propisa, već na osnovu Odluke po kojoj i državni službenici, a ne samo funkcioneri, imaju mogućnost na povlastice prilikom rješavanja stambenog pitanja.

“Marković je ocijenio i da rješavanje stambenog pitanja ne doživljava kao privilegiju već kao potrebu zaposlenog, saopštivši da je u posljednjem periodu kroz razne vidove Vladine podrške, stambeno pitanje riješilo i oko 2.400 zaposlenih u prosvjeti, zdravstvu, sektoru bezbjednosti i javnoj upravi”, podsjećaju iz Vlade.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve