Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Plantaže: Saveljić traži od ASK da je zaštiti od istine

Nakon što su Plantaže iznijele istinu i informacije o neuspješnom radu i zloupotrebama ovlaštenja Valerije Saveljić koja je bila na poziciji finansijske direktorice u Kompaniji 13. jul Plantaže, od 2008. do 2015. godine, ona po starom receptu traži da je neko zaštiti, poručili su u Plantažama

Nakon što su Plantaže iznijele istinu i informacije o neuspješnom radu i zloupotrebama ovlaštenja Valerije Saveljić koja je bila na poziciji finansijske direktorice u Kompaniji „13. jul Plantaže“, od 2008. do 2015. godine, ona po starom receptu traži da je neko zaštiti, poručili su u Plantažama.

Ona je, kako su kazali u toj partiji, od 2015. godine očekivala od tada vladajuće partije DPS, da je zaštiti od njenog lošeg rada i gubljenja pozicije, kasnije od 2016. godine, očekuje od pokreta URA da prikrije njen neuspješan rad i sve greške zlonamjerno prebaci da druge.

“Evo sada, krajem 2020. godine traži od ASK da je, ni manje ni više nego, zaštiti od istine. Zaista čudi da Saveljić smatra da je „revanšizam“ i „hajka“ iznošenje istine o njoj. Ovako izgleda da je smatrala da će stalno istupati u javnost sa neistinama, a da niko ne reaguje sa druge strane, jer bi na taj način javnost bilo lakše dezavuisati i ubijediti u notorne neistine. Naravno, Plantaže u cilju odbrane istine i obaveze prema javnosti, ne mogu da dopuste širenje neistina Valerije Saveljić”, rekli su u toj kompaniji.

Saveljić, kako su Plantaže navele u reagovanju, moraće da se suoči sa istinom koja demantuje sve njene neistine koje je iznosila pred širokim crnogorskim auditorijumom.

“Podsjetimo da je Saveljić iznijela grube neistine o visini svoje plate u Plantažama, a pri tom napadajući druge za visinu njihovih plata. Preciznije, Saveljić javno izjavljuje neistinu, da joj je plata 2010. godine bila 3-4.000 eura, a istina je da je njena plata te godine u prosjeku bila 6.437 eura. Saveljić teško može prikriti i činjenicu da je za 88 mjeseci, koliko je pokrivala mjesto direktorice finansija u Plantažama dobila preko 600.000 eura, dok izjavljuje da su u tom periodu realni troškovi firme bili veći od prihoda i da su tada Plantaže počele da ulaze u ozbiljne finansijske probleme”, naveli su u Plantažama.

Kako su istakli, teško je prikriti da je za vrijeme svog mandata otpisivala bilanse, a kasnije optuživala druge za nerealno povećavanje vrijednosti zaliha i nerealno prikazivanje rezultata, tj. „fingiranje bilansa“ za koje je upravo ona zakonski bila odgovorna.

“Teško je prikriti i da su se zaduženja kod banaka, upravo za vrijeme njenog mandata, povećala za preko 10 miliona eura. Teško je prikriti i činjenicu da je dolaskom na funkciju finansijskog direktora, na računu zatekla preko 4 miliona eura, koji su se za samo par mjeseci njenog rada potrošili i ušlo se u velika zaduživanja i kašnjenja isplata obaveza dobavljačima itd. Na kraju, Saveljić optužuje Plantaže da se plaćenim oglasima bore protiv nje”, rekli su predstavnici Plantaža.

Oni su naveli da bi rado istinu o svojoj kompaniji objavili besplatno, ali iza sebe, kako tvrde, nemaju ni političku partiju ni druge pokrovitelje koji dobijaju besplatan medijski prostor, kao Valerija Saveljić.

“Optužbe da je širenje istine o Plantažama hajka na Valeriju Saveljić, su samo pokušaj da se ova istina zamagli jer nema argumenata kojima se mogu demantovati nepočinstva kojima je Saveljić godinama pokušavala da uruši najveći nacionalni brend, zarad svojih ličnih interesa”, zaključili su u Plantažama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve