Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Planirano otvaranje brodogradilišta Adriatic 42 u oktobru

Predstavnici kompanije su istakli da imaju namjeru da otvore brodogradilište Adriatic 42 u oktobru, a nadaju se podršci i saradnji od strane Vlade, s obzirom da je obaveza Koncedenta remedijacija tla, što je i uslov za početak investicije

Potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović sastao se Radom Antolovićem, predsjednikom borda direktora kompanije Adriatic 42, koja je koncesionar brodogradilišne luke u Bijeloj, a koji je u posjetu došao sa svojim saradnicima. Predstavnici kompanije su istakli da imaju namjeru da otvore brodogradilište Adriatic 42 u oktobru, a nadaju se podršci i saradnji od strane Vlade, s obzirom da je obaveza Koncedenta remedijacija tla, što je i uslov za početak investicije.

Iza kompanije Adriatic 42 stoji konzorcijum koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai.

Antolović je ukratko upoznao potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj sa planom koncesionara koji se odnosi na adaptaciju, rekonstrukciju, izgradnju, opremanje i korišćavanje brodogradilišne luke, u skladu sa Biznis i Investicionim planom koji su dio Ugovora o koncesiji.

Takođe, naglasili su da je ambicija da, kao i do sada, da permanentno zapošljavaju nacionalno stanovništvo, uz naglasak na održivoj, zelenoj ekonomiji, uz maksimalno očuvanje životne sredine.

“Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da, zajednički strateški cilj koji je osnova ovog projekta jeste stvaranje nove održive i profitabilne djelatnosti sa potencijalom za budućnost, u okviru čiste i održive industrije”, naglasio je potpredsjednik Vlade.

Predstavnici kompanije su istakli da imaju namjeru da otvore brodogradilište Adriatic 42 u oktobru, a nadaju se podršci i saradnji od strane Vlade, s obzirom da je obaveza Koncedenta remedijacija tla, što je i uslov za početak investicije.

Ministar kapitalnih investicija ukazao je da u Vladi, odnosno ministarstvu imaju partnera, te da će sva podrška i moguća pomoć biti pružena kako bi ovaj projekat sto prije zaživio, jer će to biti od izuzetnog značaja za državu, lokalnu zajednicu i stanovništo prije svega.

Takođe, kako je namjera koncesionara da započne investiciona ulaganja, ministar je predložio da se obrate sa tom informacijom, kako bi o istoj upoznao Vladu u što kraćem roku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve