Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

PKCG: Konstituisana Skupština, Vojo Banović predsjednik

Sjednicu je vodio predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, a u radu su, pored članova, učestvovali potpredsjednici Komore Ivan Saveljić, Ljiljana Filipović i Danilo Gvozdenović, generalni sekretar Pavle D. Radovanović, kao i dio zaposlenih u Stručnoj službi

Konstitutivna sjednica Skupštine Privredne komore Crne Gore održana je 11. oktobra 2019. godine. Verifikovani su mandati 51 članu novog saziva najvišeg organa Komore, usvojeni Poslovnik o radu i izmjene Statuta, izabrani predsjednik Skupštine i zamjenik predsjednika. Donijet je Predlog odluke o izboru članova Upravnog odbora.

foto PKCG

Sjednicu je vodio predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, a u radu su, pored članova, učestvovali potpredsjednici Komore Ivan Saveljić, Ljiljana Filipović i Danilo Gvozdenović, generalni sekretar Pavle D. Radovanović, kao i dio zaposlenih u Stručnoj službi.

Podsjetimo, sjednici je prethodilo konstituisanje 13 odbora udruženja Privredne komore u čiji rad je uključeno 366  predstavnika privrede koji će, između ostalog, organizovano, argumentovano i stručno iskazivati zajedničke interese i predlagati mjere organima zakonodavne i izvršne vlasti u cilju unapređenja poslovnog ambijenta.

U skladu sa Statutom, predsjednici odbora udruženja po funkciji postaju članovi Skupštine Komore, a još 38 članova ovog organa izabrano je na konstitutivnim sjednicama odbora udruženja.

“Očekujem da ćete aktivno doprinositi radu Skupštine i odbora udruženja, učestvovati u unapređenju poslovnog ambijenta utičući na regulativu koja ga uređuje, za šta postoje institucionalne pretpostavke u partnerstvu Komore sa donosiocima odluka. Takođe, očekujem puni doprinos u promociji privrednih potencijala naše zemlje, učešće u projektima koje realizuje Privredna komora, kao što su Dobro iz Crne Gore, Kupujmo domaće i Domaći ukusi”,  poručio je novoizabranim članovima Golubović.

Za predsjednika Skupštine Privredne komore reizabran je Vojo Banović, izvršni direktor Jadroagent Bar.

Njegov zamjenik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Hasan Ramović, izvršni direktor Put-Gross doo, Bijelo Polje.

Predsjednik Skupštine Vojo Banović zahvalio je na podršci, te istakao da je ovo već i satrisfakcija za dosadašnji, dugogodišnji rad u Komori i privredi uopšte.

“Uvjeren sam da će Skupština imati snage i umješnosti da pruži doprinos realizaciji planiranih aktivnosti Komore na unapređenju poslovnog ambijenta kroz tijesno partnerstvo sa nadležnim državnim institucijama”, saopštio je Banović.

Zamjenik predsjednika Hasan Ramović, zahvaljujući na ukazanom povjerenju, istakao je da će se zalagati da Komora u svim djelatnostima adekvatno odgovori izazovima savremenog poslovanja i doprinese što boljim rješenjima koja utiču na ambijent za privređivanje.

Skupština je donijela Odluku o izmjeni Statuta Privredne komore kojom se broj članova Upravnog odbora povećava na 25, u cilju potpune zastupljenosti svih sektora privrede u ovom organu. Donijet je Predlog odluke o izboru članova Upravnog odbora, o kom će se Skupština izjasniti na elektronskoj sjednici nakon stupanja na snagu izmjena Statuta. Upravni odbor čine izvršni direktori ili predsjednici odbora direktora najznačajnijih kompanija.

“Prilikom predlaganja članova Upravnog odbora vodio sam računa o zastupljenosti svih sektora privrede, regiona, oblika organizovanja privrednih društava, da članovi budu kompanije značajne ekonomske snage i poznaju način rada Komore. Riječ je o preduzećima koja zapošljavaju više od 12.000 ljudi i ostvaruju prihod od 1,3 milijarde eura”, naveo je Golubović.

Do kraja godine biće održane još dvije sjednice Skupštine Privredne komore Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve