Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

PKCG: Konferencija o ekonomiji Montenegro 2021- Resetovanje ekonomije nakon pandemije COVID-19

Konferencija će biti organizovana uz striktno poštovanje mjera za suzbijanje pandemije COVID-19, pa će joj prisustvovati ograničen broj učesnika u sali, a biće omogućeno praćenje putem online platformi

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Centralnoevropskom inicijativom, organizuje 10. jubilarnu međunarodnu Konferenciju o ekonomiji Montenegro 2021, koja će se održati 2. i 3. decembra u hotelu Splendid u Bečićima.

Jedan od najznačajnijih ekonomskih događaja koji se organizuju na prostoru Zapadnog Balkana, ove godine imaće temu „Resetovanje ekonomije nakon pandemije COVID-19” o kojoj će svojim izlaganjima, kroz pet panela, govoriti predstavnici vlada, poslovne i akademske zajednice naše zemlje i regiona, te međunarodnih institucija od uticaja na ekonomski razvoj ovog područja. Tokom održavanja Konferencije biće organizovan i on-line CEI poslovni forum, sa bilateralnim susretima privrednika ove regije.

Konferencija će biti organizovana uz striktno poštovanje mjera za suzbijanje pandemije COVID-19, pa će joj prisustvovati ograničen broj učesnika u sali, a biće omogućeno praćenje putem online platformi.

U uvodnom dijelu obratiće se v.d. predsjednica Privredne komore dr Nina Drakić, predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić i generalni sekretar CEI Roberto Antonione. Tokom dva dana biće održano pet panel diskusija. Prvog dana skupa govoriće se o ekonomskim perspektivama regiona nakon COVID-a koji je promijenio svijet. Zasigurno jedna od najaktuelnijih tema vezanih za oporavak je zelena ekonomija, što je bio i povod za organizovanje panela sa nazivom: Zelena, cirkularna ekonomija – ekonomski oporavak i nova kultura življenja i poslovanja. Kao i ranijih Godina predviđen je panel privrednika, koji će sa nama podijeliti iskutva vezana za odgovore poslovne zajednice na krizu. Drugog dana, naši gosti će pokušati da daju odgovor na temu koliko smo (Ne)spremni za digitalnu transformaciju.

Budući da se u isto vrijeme održava sastanak visokog nivoa CEI (CENTRALNE EVROPSKE INICIJATIVE) članica, gosti Konferencije biće i njegovi učesnici, koji će prenijeti svoja viđenja o postpandemijskoj budućnosti Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve