Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero: Vjerujemo u dijalog oko budžeta

''Upoznati smo sa činjenicom da je Zakon o budžetu za 2021. godinu dio dnevnog reda tekućeg zasijedanja Parlamenta i vjerujemo da će se Parlament uključiti u konstruktivan dijalog kako bi donio ovu važnu odluku''

Portparolka Evropske komsije (EK) Ana Pisonero Hernandez kaže da EU vjeruje da će se u Skupštini Crne Gore pokrenuti konstruktivan dijalog, kako bi se usvojio Zakon o budžetu za tekuću godinu.

“Upoznati smo sa činjenicom da je Zakon o budžetu za 2021. godinu dio dnevnog reda tekućeg zasijedanja Parlamenta i vjerujemo da će se Parlament uključiti u konstruktivan dijalog kako bi donio ovu važnu odluku”, kazala je Pisonero za TVCG.

Time bi se, kako ističe, obezbijedila čvrsta osnova za tekuće i buduće reforme, uključujući i reforme u kontekstu pristupanja EU.

“Preporuke politike EU iz Programa ekonomskih reformi o potrebi zdrave fiskalne politike, kao i naše zajednički dogovoreno praćenje u oblastima reforme javne uprave i upravljanja javnim finansijama ističu potrebu za odgovarajućim budžetskim okvirom”, zaključuje Pisonero.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve