Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pet miliona eura za rekonstrukciju puta Gubavač-Bistrica i most na Bistrici

Rekonstrukciju lokalnog puta Gubavač-Bistrica i izgradnju mosta na rijeci Bistrici, u okviru projekta valorizacije Đalovića pećine, izvodiće podgoričko preduzeće Crnagoraput, kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, saopštili su danas iz Uprava javnih radova, ističući da je posao vrijedan skoro pet miliona eura

Rekonstrukciju lokalnog puta Gubavač-Bistrica i izgradnju mosta na rijeci Bistrici, u okviru projekta valorizacije Đalovića pećine, izvodiće podgoričko preduzeće Crnagoraput, kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, saopštili su danas iz Uprava javnih radova, ističući da je posao vrijedan skoro pet miliona eura.

foto Uprava javnih radova

U Upravi navode da se izvođač obavezao da radove na oko devet kilometara dugoj saobraćajnici i mostu na Bistrici završi u roku od godinu dana od uvođenja u posao.

“Riječ je o izuzetno značajnoj investiciji, koja predstavlja nastavak Vladinog strateškog opredjeljenja da Đalovića pećina sa okolinom bude novi turistički dragulj Crne Gore. Valorizacija Đalovića pećine je u punom jeku, imajući u vidu da su trenutno otvorene nekoliko građevinskih pozicija za potrebe ovog kompleksa”, naglašavaju u Upravi.

Dodaju da je na putu Bistrica – manastir Podvrh u toku postavljanje zaštitne ograde, elektroenergetske infrastrukture, sanacija klizišta i kosina, a očekuje se da narednih mjeseci za asfaltiranje bude spremno više od pet kilometara puta.

“U toku je izgradnja žičare preko Đalovića klisure, od manastira Podvrh do ulaza u pećinu, koja će sama po sebi biti izuzetno atraktivna za turiste. Žičara će imati dvije kabine, njena dužina je oko 1,7 kilometara, a vožnja do ulaza u pećinu trajaće oko pet minuta”, ističu.

Podsjetimo, Uprava javnih radova je nedavno sa kompanijom “Novi Volvoks” potpisala ugovor o prvoj fazi uređenja dijela Đalovića pećine sa pomoćnim objektima, dok je postupak javne nabavke za drugu fazu u toku. U fazi tehničke pripreme je i vizitoring centar na obali Bistrice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve