Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović sa Gazdićem: Zajednički cilj, domaćinski odnos i održivo korišćenje prirodnih resursa

''Zajednički smo dogovorili unapređenje saradnje koja u prethodnim godinama nije bila na zavidnom nivou''

Direktor Uprave za šume Srđan Pejović sastao se sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Milanom Gazdićem prilikom čega su dogovorili inteziviranje institucionalne sradnje i snažnu zajedničku borbu za očuvanje prirodnih resursa Crne Gore, saopšteno je iz uprave za šume.

“Sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine gospodinom Milanom Gazdićem dogovorili smo zajedničke aktivnosti u cilju unapređenja šumarstva i zaštite životne sredine, tj. prirode Crne Gore. Zajednički smo dogovorili unapređenje saradnje koja u prethodnim godinama nije bila na zavidnom nivou”, kazao je Pejović.

Pejović je dodao da je kao direktor Uprave za šume obećao pomoć u davanju sadnog materijala ovoj instituciji.

“Dogovoreno je i zajedničko djelovanje u cilju sprečavanja ilegalnih aktivnosti u šumi i već u narednom periodu ćemo preduzeti konkretne korake. U cilju efikasnijeg djelovanja radićemo na zajedničkim projektima i zajedno ćemo aplicirati na međunarodnim projektima. Veliki fondovi su na raspolaganju u oblasti šumarstva koje u prethodnim godinama nismo umjeli da koristimo”, naveo je Pejović.

On je tom prilikom istakao da ga raduje saradnja sa Agencijom za zaštitu životne sredine i direktorom Gazdićem, jer imaju zajednički cilj a to je domaćnski odnos i održivo korišćenje prirodnih resursa Crne Gore.

„Kao čovjeka iz šumarske struke veoma me raduje, čini se po prvi put, spremnost i odlučnost Uprave za šume da radi na zaštiti šuma, sprovođenju bliskog prirodi načina gazdovanja šumama i unaprijeđenju saradnje između dvije institucije”, kazao je Gazdić.

On je naveo da je sa Pejovićm dogovoreno unaprjeđenje saradnje u dijelu davanja uslova i smjernica zaštite prirode za izradu Programa gazdovanja šumama, koja je do sada bila na nivou formalnosti. Dogovoreno je i zajedničko djelovanje u cilju spriječavanja ilegalnih aktivnosti u šumi i već u narednom periodu ćemo preduzeti konkretne korake.

“Takođe, zajednički ćemo raditi na ozelenjavanju i saniranju degradiranih šumskih površina i požarišta. U cilju efikasnijeg djelovanja radićemo na zajedničkim projektima i zajednički ćemo aplicirati na medjunarodnim projektima”, zaključio je Gazdić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve