Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Pejović radnicima KAP-a: Uprkos zatvaranju dobićete po 450 eura u narednih šest mjeseci -Hvala vam na svemu

On se radnicima zahvalio na zajedničkom radu, njihovom stručnom angažovanju, kao i menadžmentu, kojeg je zatekao a sada vidi da je dobro postupio što ga nije ni mijenjao

Vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović saopštio je danas da će uprkos zatvaranju fabrike radnici dobijati po 450 eura u narednih šest mjeseci, da bi kako je rekao, period do traženja novog posla mogli lakše da podnesu.

“Htio sam da s vama zajednički idemo u razvoj KAP-a, nažalost danas sam ovdje da bi se bavili drugom problematikom. Nažalost, zbog svega što se dešava nijesmo u mogućnosti da nastavimo primarnu proizvodnju aluminijuma. Vi ćete narednih šest mjeseci dobijati po 450 eura platu kako ne bi u potpunosti ostali bez primanja”, istakao je Pejović.

On se radnicima zahvalio na zajedničkom radu, njihovom stručnom angažovanju, kao i menadžmentu, kojeg je zatekao a sada vidi da je dobro postupio što ga nije ni mijenjao.

“Takođe, posebna zahvalnost ide direktoru Nebojši Dožiću i njegovim prvim saradnicima. U KAP sam došao 2014 godine. Sami znate da sam ga kupio u stečaju i to na drugom javnom oglasu koji je svima bio dostupan. Niko se drugi nije prijavio jer niko nije vidio perspektivu ove fabrike. Kako se metalima bavim čitav zivot ja sam vjerovao da KAP može da radi a posbno sa stručnim i radnim kadrom. Trudio sam se da redovno izmirujem zarade a trudio sam se i da izdržim proizvodnju kada je ona bila nepovoljna zbog stanja na berzi. Mi smo naše ispunili i ja sam vam zahvalan za ovo vrijeme i uloženog velikog truda da KAP ponovo postane ono što je i bio a to je najveći industrijski subjekat u Crnoj Gori”, rekao je Pejović.

Prema njegovim riječima dobro vam je poznato sve što se dešavalo u vezi obnove ugovora za isporuku električne energije.

“Takođe, laži i kelvete na moj račun da želim preko građana da steknem profit od 100mil.eura. Laži i neistine da će zaposliti sve otpuštene radnike kao i spremnost da preuzmu fabriku. Fabrika im je ponuđena i to besplatno, što nijesu prihvatili. Nisu se javili ni da pitaju za sudbinu radnika, radnih mjesta i njihove egzistencije. Na mene prevaliti cijenu električne energije a poskupiti je građanima-na to apsolutno nijesam htio da pristanem”, naveo je Pejović.

Danas, dodao je on, prestajemo sa radom KAP-a poslije 50 godina.

“Ako se stabilizuje tržište za nastavak njegovog rada, računam na vas sve ovdje prisutne. Zato ću vam narednih šest mjeseci isplaćivati po 450 eura mjesečno. Direktor Dožić kao vaš poslodavac i dalje ostaje prvi čovjek ove kuće, pa će vas o svemu blagovremeno obavještavati radi vaše orjentacije i eventualne mogućnosti da nađete drugi radni angazman. Više se od ovoga nije moglo. Još jedanput hvala svima. Znam da nemate razloga radovati se predstojećim praznicima ali ću poželjeti vama i vasim porodicama kao što bih i svojoj puno zdravlja”, zaključio je Pejović.

Nebojša Dožić se osvrnuo na aktuelna dešavanja i izazove s kojima se susrijeće kompanija, ali i podsjetio radnike na prethodne događaje koji su uslovili gašenje primarne proizvodnje aluminijuma.

Objasnio je i da je nemoguće podnijeti gubitke koji bi bili uslovljeni ponudom koju je dala EPCG, a koja podrazumijeva ogromnu cijenu struju, najveću koju jedna fabrika aluminijuma plaća na svijetu.

Takođe, podsjetio je da je poslat dopis EPCG-u uz pitanje zašto je jedino KAP izuzet iz kategorije najznačajnijih potrošača. Podsjetio je koliko je važno da se uradi plansko gašenje ćelija jer jedino na taj način možda nekad može da se ponovo podigne elektroliza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve