Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejović ponudio da EPCG preuzme KAP na godinu

U emisiji Okvir na TVCG, kazao član Odbora direktora Uniproma Zoran Vukčević

Veselin Pejović, direktor firme Uniprom, u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica, ponudio je da EPCG na godinu dana preuzme KAP bez naknade, a da preuzme sav profit. To je, u emisiji “Okvir” na TVCG, član Odbora direktora Uniproma Zoran Vukčević.

“Njegova ponuda je, upravo zbog radnika i javnsoti, da ne bi EPCG trpjela štetu od 80 miliona eura dajući privatniku u džep, novac koji bi ona mogla valorizujući struju na tržištu uplati u budžet pa vrati radnicima, Pejović je ponudio da se tih 80 miliona povećaju za prodajnu cijenu aluminijuma na berzi”, saopštio je Vukčević.

Kazao je da je Pejovićeva ponuda neopoziva.

“Sve fabrike i tehnološke linije, kompletan menadžment ako odgovora, stručnu radnu snagu, da EPCG preuzme KAP na godinu dana, da postrojenja koja su tehnološki u zavidnom novou, koja su u punom kapacitetu proizvodnje, da bez naplate preuzme, a da sav profit ide EPCG”, saopštio je Vukčević.

Pejovićeva računica je, kako je dodao, da će raditi sa minusom na ponuđenu cijenu.

“A on da radi i stiće profit, a da radnici trpe, što mu se spočitava, neće”, istakao je Vukčević.

On je rekao da je vlasnik Uniproma odlučio da prekine komunikaciju sa Vladom, jer je, kako je kazao, ta Vlada demagoška, politikanska i služi se floskulama.

“Vlada zloupotreljava njegovo prisusutvo”, kazao je Vukčević.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović je kazao da će se ta kompanija na ponudu Pejovića izjasniti u najkraćem roku.

“Ja imam lični stav, ali nemam pravo da ga ovdje iznesem”, kazao je Đukanović i rekao Vukčeviću da ponudu iznesu pismeno.

On je kazao da je Crna Gora po svim osnovama bilo razoreno društvo.

“Izigravati da su pojedinci žrtve sistema, da su dali svoj život, a imaju enormno bogatstvo, pričati o tome, mislim da nije fer”, istakao je Đukanović.

On je podsjetio da je protiv Pejovića i bivšeg premijera Duška Markovića podnio krivičnu prijavu zbog trgovine CO2 kreditima.

Kupovina KAP-a u ovom trenutku nemoguća

Kupovina Kombinat aluminijuma Podgorica ovom trenutku je nemoguća, saopštio je glavni menadžer KAP-a Nebojša Dožić.

Dožić je, u emisiji “Okvir” na TVCG, još jednom demantovao je informaciju Ministarstva kapitalnih investicija da je Uniprom danas izdao nalog za plansko gašenje ćelija u elektrolizi.

“Dok još postoji neka šansa postoji i nada. Do 15. decembra ima još dost . Na predlog radnika sam bio na sinoćnjem sastanku, jer su oni mislili da će Vlada i EPCG da kupe KAP. Njima je to sve poprilično novo, samo smo konstatvali da za tu transakciju je potrebno ogromno vrijeme”, kazao je Dožić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve