Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavlović: Taksisti nijesu u mogućnosti da poskupljuju usluge

Neadekvatno djelovanje, pogotovo inspekcijskih službi, dovodi do stvaranja sive ekonomije, ističe Pavlović.

Pandemija koronavirusa dodatno je otežala već komplikovanu situaciju izazvanu poskupljenjima, ocijenio je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović. Ističe da su se više puta obraćali premijeru, ali kako navodi, aktuelna Vlada za njih do danas nije imala sluha.

„Mi smo u jako teškoj situaciji, posebno gradovi sjevera i juga koji su vezani za turističku sezonu samo što se tiče obavljanja taksi djelatnosti, kakva god da bude. Ali mi nijesmo mogli u ovoj sezoni da ostvarimo ništa zbog toga što institucije sistema ne rade svoj posao“, kazao je Pavlović.

Neadekvatno djelovanje, pogotovo inspekcijskih službi, dovodi do stvaranja sive ekonomije, ističe Pavlović. Dodaje da je najveći problem taksi preduzeća što ne mogu uskladiti cijene usluga sa poskupljenjem.

„Poskupljenje je prešlo 30 centi od početka godine, tako da mi nijesmo u situaciji da poskupljujemo. Em je standard građana opao, em institucije sistema ne rade svoj posao. Velika je siva ekonomija i nama u ovom momentu ne odgovara nikakvo poskupljenje“, kaže Pavlović.

Zaključuje da probleme sa kojima se susreću taksi prevoznici ne može da riješi jedna institucija, već, kako navodi, proces mora biti sistemski.

Povećanje cijena goriva u Crnoj Gori i te kako je otežalo rad taksi preduzeća. Ispred Strukovnog udruženja taksi prevoza poručuju da nijesu u mogućnosti da povećaju cijene taksi usluga jer bi na taj način izgubili i preostali dio klijentele.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve