Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Parafiran sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Kuvajtom

''Imajući u vidu trenutna geopolitička dešavanja i aktuelne promjene u svijetu, važno je da kao prepoznata turistička zemlja Crna Gora uspostavlja saradnju sa novim tržištima''

U ministarstvu kapitalnih investicija 07. i 08. novembra sastale su se delegacije Crne Gore i Kuvajta sa ciljem usaglašavanja i parafiranja sporazuma o vazdušnom saobraćaju. Nakon usaglašavanja stavova na sastanku su parafirani svi neophodni dokumenti, a takođe je parafiran Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Kako su naveli iz tog resora, imajući u vidu trenutna geopolitička dešavanja i aktuelne promjene u svijetu, važno je da kao prepoznata turistička zemlja Crna Gora uspostavlja saradnju sa novim tržištima.

“U tom smislu jačanje odnosa sa Kuvajtom i inicijativa da se za narednu turističku stvore uslovi za održavanje direktne linije između zemalja potpisnica bile su teme razgovora koji su vođeni tokom dvodnevne posjete predstavnika kuvajtske Vlade”, dodaju iz Ministarstva.

Nakon usaglašavanja stavova na sastanku su parafirani svi neophodni dokumenti, a takođe je parafiran Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

“Kako bi se finalizovao čitav proces strane ugovornice moraju ispoštovati interne procedure u svojim zemljama I nakon toga i zvanično potpisati sporazum koji predstavlja pravni osnov za uvođenje direktnih linija”, dodaju iz resora.

Ministar kapitalnih investicija Ervin ibrahimović pozdravio je goste izražavajući zadovoljstvo uspješno završenim razgovorima koji će, kako je istakao, “nesumnjivo uticati na jačanje odnosa između Crne Gore i Kuvajta”.

Ministar je posebno naglasio važnost stvaranja kvalitetnih veza sa svim tržištima koja prepoznaju Crnu Goru kao interesantnu turističku, ali i investicionu destinaciju.

Na sastanku je, kako dalje dodaju, takođe bilo riječi o uspostavljanju saradnje i u oblastima obnovljivih izvora energije i poljoprivrede.

Osim Ibrahimovića sastanku je prisustvovala i Milica Mićunović, načelnica direkcije za vazduhoplovstvo, koja je ujedno I bila šef delegacije ministarstva kapitalnih investicija tokom vođenja pregovora o nacrtu danas parafiranog sporazuma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve