Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ovo je logo crnogorske pomorske administracije

Ministarstvo kapitalnih investicija se obratilo Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje – studijski program Grafički dizajn, te sprovelo postupak jednostavne nabavke za pružanje usluge izrade idejnog rješenja logoa crnogorske pomorske administracije i usluge izrade knjige standarda odabranog rješenja

Ministarstvo kapitalnih investicija, prepoznalo je potrebu da po prvi put Crna Gora formalizuje (kreira) prepoznatljiv vizuelni identitet crnogorske pomorske administracije.

“Ova ideja potekla je ne samo od  činjenice da Crna Gora ima dugu pomorsku tradiciju, već su uzete u obzir aktivnosti u resornom ministarstvu, to jest u  Direktoratu za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu koje su usmjerene na izradu obrasca identifikacione pomorske isprave, pomorske knjižice i ostalih obrazaca koji se izdaju u skladu sa zakonima iz oblasti pomorstva”, saopšteno je iz resora Mladena Bojanića.

Ministarstvo kapitalnih investicija se obratilo Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje – studijski program Grafički dizajn, te sprovelo postupak jednostavne nabavke za pružanje usluge izrade idejnog rješenja logoa crnogorske pomorske administracije i usluge izrade knjige standarda odabranog rješenja.

Komisija za izbor idejnog rješenja za logo crnogorske pomorske administracije, među sedam dostavljenih prijedloga, kao najbolje rješenje izabrala je logo autorke prof. Mr Ane Matić.

“Kao inspiracija i ideja za polaznu osnovu poslužili su prepoznatljivi simboli: kormilo, kompas i sunce i to u bojama plava (more) i crvena i zlatna ( zastava Crne Gore)”, navode.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve