Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ove projekte Morsko dobro planira da realizuje naredne godine

“Nakon što je Upravni odbor usvojio Odluku o raspodjeli te dobiti, a Vlada Crne Gore dala saglasnost na istu, taj novac biće upotrijebljen za realizaciju 13 kapitalnih projekata za koje je Javno preduzeće završilo projektnu dokumentaciju tokom 2020. godine”, saopšteno je iz Morskog dobra

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ostvarilo je u 2019. godini dobit od 2.542.306 eura.

“Nakon što je Upravni odbor usvojio Odluku o raspodjeli te dobiti, a Vlada Crne Gore dala saglasnost na istu, taj novac biće upotrijebljen za realizaciju 13 kapitalnih projekata za koje je Javno preduzeće završilo projektnu dokumentaciju tokom 2020. godine”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Jedan od najznačajnijih projekta koji će se finansirati iz ovih sredstava realizovaće se u Ulcinju – uređenje Velike skele I iznosiće 835.000 eura.

“Ovaj projekat obuhvata popločavanje velikog trga, u površini od 4.600 m2, zatim postavljanje javne rasvjete, sadnju zelenog pojasa uz stijene i postavljanje urbanog mobilijara, te organizaciju amfiteatra – prostora za gradske manifestacije”, objašnjavaju u ovom preduzeću.

U Tivtu će 350.000 eura biti uloženo u izgradnju prve faze pješačke staze na relaciji Lepetane- Sv. Roko.

Novac će biti upotrijebljen i za uređenje šetališta u budvanskom naselju Pržno, i to u iznosu od 208.000 eura, dok će za drugu fazu uređenja trga i šetališta u Sutomoru biti uloženo 200.000 eura, pored već opredjeljenih 425.000 eura za prvu fazu čija je realizacija u toku.

Od predviđenog novca biće finansirana i treća faza uređenja gradskog parka u Budvi u iznosu od 75.000 eura, odnosno popločavanje pješačkih staza u samom parku na Slovenskoj obali.

“Za izgradnju II faze šetališta na Jazu planirano je 240.000 eura. Za vanredne i hitne sanacije obale u svim primorskim opštinama opredijeljeno je dodatnih 81.000 eura”,navode u Morskom dobru.

Za rekonstrukciju i nadzor objekata obalne infrastrukture od javnog interesa pristaništa i privezišta predviđena su sredstva u iznosu od 180.00 eura.

Za izvođenje radova na izgradnji i uređenju pješačke staze Albatros – Rt Đerane opredijeljeno 150.000 eura.

Takođe, za izvođenje radova na nastavku izgradnje parapetnog zida na lokaciji Borova šuma ispod bivšeg hotela “Galeb”, izdvojeno je 141.000 eura.

Za izradu administrativnog objekta na desnoj obali rijeke Bojane za potrebe Javnog preduzeća i ostalih državnih institucija izdvojeno je 170.000 eura.

“Raspodjelom dobiti iz minulog perioda, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom nastavlja aktivnosti sa izgradnjom kapitalnih projekata od javnog interesa, koji će trajno unaprijediti sadržaje na obalnoj infrastrukturi u cilju integralnog upravljanja obalnim područjem Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve