Skijališta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom turizma otvorili su danas zimsku turističku sezonu na skijalištima u Kolašinu. Veliki broj ljubitelja zimskih čarolija danas je uživao na suncem okupanoj planini Bjelasici na skijalištu Kolašin 1600, gdje ih je zabavljala regionalna muzička zvijezda Indira Forza.

foto RTCG

Ski centar Kolašin 1600 danas je ugostio preko hiljadu ljubitelja zimskih sportova. Prelijepo vrijeme motivisalo je mnoge goste da se do samog vrha planine popnu modernom žičarom šestosjed koja je puštena u rad prije desetak mjeseci, kada je i otvoren ovaj Ski centar.

Do sada je u njega uloženo 17 milona eura, saopštio je direktor Skijališta Crne Gore, Miloš Popović.

“Tokom ove sezone skijaši će dobiti još 2 km novih skijaških staza. Dakle ukupno na ovom skijalištu će biti 6,5 km staza koje opslužuje najmodernija šestosjed žičara. Zaključen je ugovor za izgradnju još jedne žičare koja će vezati skijališta 1450 i 1600 i 15 km dodatnih skijaških staza pri čemu ćemo u odnosu na infrastrukturu imati 40 km skijaških staza na kolašinskoj strani Bjelasice, čime će Kolašin biti konkurenktna turistička destinacija u regionu”, istako je Popović, dodajući da je tokom sezone, koja će trajati do 15. aprila, obezbijeđen bogat sportsko-zabavni program.

foto RTCG

Strateško opredeljnje Vlade je da stvara što bolju turističku ponudu zašta je Vlada opredjelila 140 miliona eura. Time se vidi da nije riječ o planovima niti o idejnim rješenjima već o konkretnim projektima koji se realizuju na dnevnom nivou, ocijenio je državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

“Do sada je od tog novca opredijeljeno 100 miliona za ugovore koji su već potpisani, tako da se svakodnevno izvode radovi i na unapređenju infrastrukture i staza. Planom je predviđeno da u ovoj godini dupliramo smještajne kapacitete u znatno kavlitetnijim oblicima smještaja kao što su hoteli sa četiri i pet zvjezdica”, kazao je Davidović.

foto RTCG

Ponuda Skijališta Crne Gore jeste nešto na šta treba da budemo ponosni i nešto što daje, a tek će u budućnosti dati dodatnu vrijednost i sadržaj, što će motivisati turiste da dođu ne samo zimi već i tokom ljetnje turističke sezone, smatra direkorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak.

“Već sad znamo da je zainteresovanost turista iz region ali iz Austrije, Izraela, Francuske i svijeta izražena za naša skijališta, tako, uz povoljne vremenske prilike, očekujemo da pozitivni trendovi budu nastavljeni i u 2020. godini. Protekle nedjelje otvorena je zimska sezona na Vučju, a naredne otvorićemo sezonu na Žabljaku”,podsjetila je Radak.

foto RTCG

Prvi ovogodišnji gosti bili su u prilici da uživaju u suncem okupanoj planini ali i da probaju kolašinski kačamak, cicvaru, lisnati sir pršutu, kuvano vino, uživaju u muzici regionalne zvijezde Indire Forza, a bilo je još mnogo toga na trpezi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve