Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

OTKAZIVANJE LETA ZA TIVAT Politička odluka Moskve?

Prema nezvaničnim informacijama, Ural Airlinesu je otkazana dozvola za let i to u zadnjem trenutku! Sve ovo potvrđuje da pitanje direktnih letova između Rusije i Crne Gore nije stvar aviokompanija, već predstavlja političku odluku Moskve, koja je očigledno nezadovljna i novim vlastima Crne Gore.

Ruska aviokompanija Ural Airlines obavijestila je Aerodrom Tivat da je otkazala let čije je slijetanje bilo predviđeno danas u 12 časova.

Portal Aktuelno saznaje detalje otkazivanja današnjeg leta ruske aviokompanije iz moskovskog aerodroma Domodedovo do Tivta.

Taj let je bio najavljen prije nekoliko dana i trebalo je da bude prvi direktan putnički let iz Moskve do Crne Gore od početka pandemije. Ruska aviokompanija je, prema sopstvenim najavama, trebala da leti do Tivta svakog ponedjeljka od 26. aprila do 31. maja.

U ruskim grupama na društvenim mrežama u Crnoj Gori saopštavaju da je danas na tivatskom aerodromu bio spreman svečani doček za ruske turiste uz hleb, so i rakiju, i da su bili pozvani i novinari lokalnih medija.

Međutim, kad je avion Airbus-320 već trebalo da poleti iz Moskve, Ural Airlines je obavijestila aerodrom u Tivtu da se let, čiji je dolazak bio predviđen u 12.00 sati – otkazuje. To je bio pravi šok za osoblje aerodroma, a naročito za putnike koji su trebali da lete istim avionom iz Tivta do Moskve u 13.00 sati.

Još nevjerovatnije stvari su se u međuvremenu dešavale na aerodromu Domodedovo. Svi putnici leta za Tivat su prošli registraciju i čekali ukrcavanje u avion. Upravo tada im je saopšteno da je let otkazan. Na tabli sa obavještenjima najprije je pisalo da je let pomjeren, a onda i da je otkazan. Prema nezvaničnim informacijama, Ural Airilinesu je otkazana dozvola za let i to u zadnjem trenutku!

To nije prvi slučaj najavljivanja letova iz Rusije i prodaje karata, nakon čega je uslijedilo otkazivanje. Prošle nedjelje takav slučaj bio je i sa Aeroflotom, koji je najavio dva leta nedjeljno do Tivta, a u zadnjem trenutku otkazao.

Sve ovo potvrđuje da pitanje direktnih letova između Rusije i Crne Gore nije stvar aviokompanija, već predstavlja političku odluku Moskve, koja je očigledno nezadovljna i novim vlastima Crne Gore.

Z.S.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
26.04.2021-13:27 13:27

Izračunati nasu i njinu štetu uvođenjem sankcija prema Rusiji .