Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ostojić: Temeljni ugovor u škaf stavite, vidite šta ćete sa ekonomijom, prinos na obveznice prešao devet odsto

''U slučaju nešto slabije sezone moraćete svaki dan po jedan ugovor sa vj. zajednicama da potpisujete da bi dovoljno zamajali građane''

Gospodo iz Vlade, umjesto što nam četvrtkom priređujete traljavo rezirane predstave razdora oko tema koje ste usaglasili prije formiranja 43. Vlade, trebali bi sve temeljne ugovore, inicijative itd. da stavite u skaf a da pogledate šta ćemo s ekonomijom i životom građana, poručio je funkcioner Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) Spasoje Ostojić.

Navodi da je jutros prinos na “našu obveznicu prešao devet odsto”.

“To nam dalje znači da bi se država vjerovatno po toj ili sličnoj kamati zaduživala eventualnom novom emisijom. Tako enormno visoka kamata osim velikih troškova zaduženja pravi cio niz negativnih reperkusija u ekonomiji”, napisao je on.

Koliko u ponedeljak, prema njegovim riječima, ozbiljna Vlada bi otpočela pregovore sa MMF- om, a “uporedo činila sve da popravi ovaj katastrofalan rejting kod investitora”.

“U slučaju nešto slabije sezone moraćete svaki dan po jedan ugovor sa vj. zajednicama da potpisujete da bi dovoljno zamajali građane”, objavio je Ostojić na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ciklama
19.06.2022-05:24 05:24

Imali ste 30 godina da brinete o ekonomiji….