Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlandić: Za sedam mjeseci 145.000 putnika više na crnogorskim aerodromima

Od 1.januara do 1. avgusta na oba crnogorska aerodroma opsluženo je 1. 314. 697 putnika, 145 hiljada više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.
foto CdM

“Podaci o prometu putnika i aviona tokom prvih sedam mjeseci pokazatelj su napornog rada ove godine i doprinosa Aerodroma Crne Gore turističkoj privredi naše zemlje. O obimu saobraćaja, dovoljno govori podatak da je u nedjelju, 29.7. na Aerodromu Tivat opsluženo 11 233 putnika-najviše u protekloj deceniji a obavljeno je 58 rotacija. Takođe, rekord bilježimo i na podgoričkom aerodromu gdje je 22. jula, ostvaren najveći promet u toku jednog dana u posljednjih 10 godina. Tada je opsluženo 7 674 putnika.  Rast saobraćaja bilježimo praktično od prvih dana ove godine a tokom ljetnjih mjeseci on je značajno inteziviran pa je tako samo u julu kroz oba aerodroma prošlo 422 222 putnika”, precizirao je Orlandić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, nastaviće sa napornim radom jer očekuju još intenzivniji saobraćaj tokom avgusta, kad očekuju da će na oba aerodroma opslužiti blizu pola miliona putnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve