Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Orlandić: Sredstva za plate na poslovnom računu, niste morali da ih tražite

Što se tiče finansijskih sredstava za isplatu zarada zaposlenima, da Vas podsjetim, niste morali nigdje da ih tražite osim na poslovnom računu Aerodroma Crne Gore, gdje se inače i nalaze. Kao što Vam je tačna priča o pustošenju i beznađu koje ste zatekli na Aerodromu, tako Vam je tačna i priča oko obezbijeđivanja zarada, poručio je Orlandić

Bivši direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić obratio se dopisom novom direktoru te kompanije Ognjenu Jovoviću.

U cjelosti prenosimo obraćanje Danila Orlandića 

Uvaženi gospodine Jovović,

Čestitam Vam na izboru za VD Izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, iako je Vaš izbor nezakonit jer niste u radnom odnosu u preduzeću, što Zakon nalaže kad se postavlja VD Rukovodilac.

Da takvo postupanje postaje poslovna praksa, pokazuje  i način na koji ste već angažovali nepoznata lica da budu u posjedu poslovne dokumentacije jednog od najznačajnijih privrednih društava u zemlji. Možda je najbolje da kontrola procedure Vašeg imenovanja bude njihov prvi radni zadatak. Vjerujem da će javnost narednih dana postaviti pitanja na tu temu i da ćete imati isto toliko ,,ozbiljne” odgovore kao i prilikom priče o isplati zarada.

Što se tiče finansijskih sredstava za isplatu zarada zaposlenima, da Vas podsjetim, niste morali nigdje da ih tražite osim na poslovnom računu Aerodroma Crne Gore, gdje se inače i nalaze. Kao što Vam je tačna priča o pustošenju i beznađu koje ste zatekli na Aerodromu, tako Vam je tačna i priča oko obezbijeđivanja zarada.

Uvaženi gospodine Jovović, kažete da je ,,priznanje potraživanja od 9,4 miliona eura nesporno” i da želite da ,,do njegove naplate” dođete dogovorom, a ne ,,prijetnjama izvršiteljima svom osnivaču Državi”.

Podsjetiću Vas, u šta ste Vi imali uvid, da sam u više navrata pozivao Ministra kapitalnih investicija i Ministra finansija na dogovor i to dopisima, od:
⁃Akt, br. 01-124 od 14.01.2021. godine,
⁃Akt, br. 01-1071 od 24.02.2021. godine i
– Akt, br. 01-1896 od 30.03.2021. godine.

Dakle, ovom prilikom Vam se zahvaljujem što ste nam odali priznanje na urađenom poslu koji smo započeli  prvih dana januara ove godine i koji smo pri kraju da završimo, jer je sad, Vaš posao da to i naplatite. Interesantno je da s ponosom iznosite da su potraživanja nesporna, a da sam ja upravo zbog nastojanja da se naplate ta potraživanja koja su zaradjena i utvrdjena izvršnim presudama nedavno označen kao “nelojalan” direktor.

Takođe, nemojte zaboraviti da se pohvalite i s onih 3 miliona eura koje Vam je bivši menadžment obezbijedio u okviru krivičnog postupka protiv Atlas banke, i koje Vam se nalaze u trezoru Centralne banke Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve