Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Orlandić: Prvi komercijalni letovi početkom juna

Aerodromi Crne Gore danas su opslužili prve avione generalne avijacije privatne i poslovne, kazao je izvršni direktor tog preduzeća Danilo Orlandić

Aerodromi Crne Gore danas su opslužili prve avione generalne avijacije privatne i poslovne, kazao je izvršni direktor tog preduzeća Danilo Orlandić. Ističe da je ozbiljno interesovanje svih avio kompanija sa kojima su Aerodromi Crne Gore sarađivali u prethodnom periodu da obnove svoj vazdušni saobraćaj. Imajući u vidi da će i EU i zemlje okruženja u prvim danima juna otvoriti svoje granice, Orlandić vjeruje da će i Crne Gora pratiti njihov smjer.

Danilo Orlandić

Interesovanje je ogromno s obzirom na to da je Crna Gora prepoznata kao država koja se na ozbilja način nosila sa pandemijom novog korona virusa i da ćemo uskoro biti država bez ijednog zaraženog.

“Putnici letova generalni avijacije dužni su da sa sobom imaju negativan test na infekciju Kovid-19 ne stariji od 48 sati i moraju se držati preporuka IJZ – fizičke distance, nošenje maski i rukavica. kada dođu u Crnu Gori stavljaju se pod nadzor Zdravstveno sanitarnog inspektora”, kazao je Orlandić.

Ističe da je ozbiljno interesovanje svih avio kompanija sa kojima su Aerodromi Crne Gore sarađivali u prethodnom periodu da obnove svoj vazdušni saobraćaj.

“Ipak moram reći da će glavni teret povezivanja Crne Gore sa svijetom ponijeti naša nacionalna avio kompanija Montenegro airlines i bitno je reći da smo i sa predstavnicima ErSrbije i tri najznačajnija niskobudžetna prevoznika Rajaner, Vizer, Izidžet već dogovorili određene korake ali prije svega moramo znati kada će se granice otvoriti”, istakao je Orlandić.

Imajući u vidi da će i EU i zemlje okruženja u prvim danima juna otvoriti svoje granice Orlandić vjeruje da će i Crne Gora pratiti njihov smjer.

“Inicijative i Turkišerlajnza i izraelskioh avio kompanija sve su one tu i vjerijem da ćemo ipak, u odnosu na mjesec dana prije kada su prognoze bile izrazito negativne, uspjeti da imamo određeni broj putnika i na našim aerodromima i gostiju u turističkim kapacitetima”, zaključio je direktor Aerodroma Crne Gore.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve