Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Orlandić: Otkazani letovi i pojačane kontrole putnika na Aerodromima Crne Gore

Aerodromi Crne Gore saopštili su danas da će određeni letovi ka sedam evropskih zemalja biti otkazani tokom mjeseca zbog sprječavanja širenja korona virusa, kao i iz komercijalnih razloga pojedinih avio-kompanija uslijed nastalih okolnosti

Aerodromi Crne Gore saopštili su danas da će određeni letovi ka sedam evropskih zemalja biti otkazani tokom mjeseca zbog sprječavanja širenja korona virusa, kao i iz komercijalnih razloga pojedinih avio-kompanija uslijed nastalih okolnosti.

Ilustracija

Kako je rekao izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić osim konstantne komunikacije sa avio-kompanijama, sa kojima se usaglašavaju koji letovi moraju biti otkazani, na aerodromima se sprovodi posebna provjera putnika i pojačana kontrola u zavisnosti od destinacije sa koje putnik dolazi.

“Tako je juče dvoje crnogorskih državljana koji su sletjeli iz Beča stavljeno pod pojačan sanitarni nadzor na Aerodromu Podgorica, zbog sumnjivih simptoma. Nakon izvršenih kontrola od strane epidemiologa, sanitarnih inepektora i negativnih testova na koronavirus, putnici su pušteni kući”, rekao je Orlandić.

Podsjeća da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti u Crnu Goru i prenošenja na druge zemlje, privremeno zabranilo putovanja iz naše države u najpogođenije zemlje u kojima vlada epidemija korona virusa – Italiju, Španiju, Južnu Koreju, Iran i Kinu.

“Prema jučerašnjoj Naredbi, iz naše zemlje su zabranjena putovanja i u Japan, Francusku, Njemačku, Švajcarsku, Dansku i Austriju. Putnici/povratnici u međunarodnom saobraćaju iz ovih zemalja biće stavljeni pod pojačan sanitarni nadzor”, dodao je.

Shodno tome, naglašava, Aerodromi Crne Gore su obavijestili avio-kompanije koje su saobraćale ka crnogorskim vazdušnim lukama o Naredbi Ministarstva zdravlja.

“Mjera je proslijeđena avio-kompanijama Montenegro Airlines, Air Serbia, Lot Polish Airlines, Raynair, Turkish Airlines, Wizz Air i Austrian Airlines”, poručio je Orlandić.

Informacije o otkazanim letovima

Sa Aerodroma Tivat biće otkazani letovi 20. marta iz Barija odnosno za Bari, kompanije Montenegro airlines MA, kao i 27. marta 2020. godine. Takođe, istog datuma, dakle 27. marta otkazuje se let MA na relaciji Napoli – Tivat – Napoli.

Takođe, juče je donešena zabrana slijetanja i polijetanja avio-kompanije Freebird Airlines koja nije redovni avio prevoznik, na aerodromima Podgorica i Tivat, do 19. marta 2020.

Kada su u pitanju linije vezane za Podgoricu, suspenduju se letovi aviokompanije Turkish airlines sa Istanbulom, 22. marta i 25. marta.

Otkazani su letovi Ryanair-a iz/za Bolonje/u, kao i linija sa Barselonom.

U periodu od 15. do 25. marta otkazani su letovi kompanije Wizz air Milano – Podgorica – Milano. Nacionalni avioprevoznik Montenegro airlines neće letjeti za Beč od danas do 28. marta. Ova kompanija otkazala je sve letove za Cirih, Pariz i Frankfurt do 1. aprila. Sa Ljubljanom MA neće saobraćati 16., 17., i 24. marta, a otkazane su konekcije i sa Barijem i Rimom, 22. 03. odnosno 27. marta.

Svi letovi operatera Alitalija za mart su otkazani.

“Molimo građane da, uslijed vrlo promjenljivih okolnosti, prate stanje letova na sajtovima avio-kompanija sa kojima lete, odnosno kod kojih su kupili karte. Molimo takođe da putnici provjeravaju i ovdje navedene letove, kako uslijed eventualnih izmjena ne bi trpjeli štetu. Još jednom apelujemo na putnike da poštuju preporuke nadležnih institucija o prevenciji zaraze korona virusom i molbu da se blagovremeno informišu o letovima na sajtovima avio prevoznika. Vjerujemo da ćemo odgovornim ponašanjem i solidarnošću potencijalnu opasnost svesti na minimum, shvatajući da je naše zdravlje najveća vrijednost koju imamo”, poručio je Orlandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve